Donald Trump werkt verder in het ziekenhuis waar hij behandeld wordt. Rechts: Geert Meyfroidt (UZ Leuven).
Volledig scherm
PREMIUM
Donald Trump werkt verder in het ziekenhuis waar hij behandeld wordt. Rechts: Geert Meyfroidt (UZ Leuven). © WHITE HOUSE via REUTERS/REUTERS/KU LEUVEN

Combinatie van medicatie waarmee Trump behandeld wordt, zou in ons land geen enkele covid-patiënt krijgen

Van alle medicijnen die president Trump krijgt, bestaat alleen van Remdesivir bewijs dat het ziekteverloop van Covid-19 wordt beïnvloed, en dan nog enkel bij ernstig zieke patiënten. De experimentele cocktail van antistoffen? Niemand weet of het iets afdoet.  Vitamine D? De kans op een tekort aan vitamine D buiten de donkere wintermaanden is heel klein. Intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) overloopt de behandeling van Trump en schat in hoe effectief die is.

17 reacties

 • Liliane Vervliet

  1 jaar geleden
  Waarom altijd alles afbreken als het Trump of de USA betreft ?Als je met Covid besmet bent en ernstig ziek is toch elke behandeling welkom !
 • philippe stevens

  1 jaar geleden
  Dit soort mensen krijgt echt wel betere zorg dan de gewone man .
 • Walter Baeck

  1 jaar geleden
  Bij een risikopatiënt zoals Trump is het toch een prima aanpak om het virus meteen te bestrijden met de best beschikbare middelen, zelfs als de jarenlange klinische proeven nog niet afgerond zijn. Waarom wachten tot hij op intensieve belandt ? Dat is wellicht alleen maar 'gebruikelijk' omdat die middelen schaars en duur zijn ...
 • Stefan Van Oppre

  1 jaar geleden
  Grote show van Trump, na de verrijzenis van Christus 2020 jaar geleden zal deze clown volgende week het ziekenhuis triomferent verlaten kerngezond en reclame maken voor het super geneesmiddel van Amerika . En wedden dat de helft van de inwoners nog in deze klucht gaan trappen.
 • pascal de groote

  1 jaar geleden
  @François Trump is 74 jaar Melania is 50 jaar logisch dat er voor haar minder risico aan verbonden is toch.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.