Voormalige president Donald Trump en columniste Jean Carroll
Volledig scherm
Voormalige president Donald Trump en columniste Jean Carroll © AP

Columniste spant nieuwe rechtszaak aan tegen Trump voor verkrachting

De Amerikaanse columniste Jean Carroll (78) heeft bij een rechtbank in New York een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Ze beschuldigt Trump ervan haar midden jaren negentig te hebben verkracht. Carroll eist nu onder meer een schadevergoeding wegens mishandeling en reputatieschade. Dat blijkt donderdag uit het verzoekschrift dat haar advocaten hebben ingediend.

 1. Vijf Republikeinse megadonors keren zich openlijk af van Trump: “Hij krijgt geen f***ing cent”

  Vijf Republi­kein­se megadonors keren zich openlijk af van Trump: “Hij krijgt geen f***ing cent”

  Na enkele grote rechtse media hebben nu ook vijf megadonoren van de Republikeinse partij zich openlijk afgekeerd van voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Die kondigde dinsdag zijn kandidatuur aan voor de presidentsverkiezingen van 2024, maar hij lijkt het moeilijker te krijgen dan de vorige twee keer om een meerderheid van de Republikeinen achter zich te krijgen bij de voorverkiezingen. Laat staan een meerderheid van alle Amerikanen op 5 november 2024.
 2. Twitter riskeert boetes of sluiting als het zich niet aan de wet houdt, zegt EU

  Twitter riskeert boetes of sluiting als het zich niet aan de wet houdt, zegt EU

  Twitter kan boetes en andere maatregelen opgelegd krijgen als het zich niet aan de EU-wetgeving houdt. Dat heeft EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton vandaag gezegd. "Het is absoluut duidelijk dat als Twitter deze regels niet naleeft, we boetes kunnen opleggen. En als de schendingen van de regels doorgaan, kunnen we het platform in Europa sluiten", zei Breton tegen de kranten van de Duitse Funke Media Group en de Franse krant Ouest-France.
 3. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.