Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Colombiaanse ‘schone slaapster' slaapt tot wel twee maanden lang: moeder smeekt om hulp

De 17-jarige Colombiaanse Sharik Tovar is gediagnosticeerd met het zeldzame Kleine-Levin of ‘schone slaapster’-syndroom. Dat betekent dat ze - eenmaal ze in dromenland is - tot wel twee maanden aan een stuk kan slapen. Haar moeder smeekt de regering nu om hulp. 

3 reacties

 • Anthony Vandooren

  2 jaar geleden
  Personen die eraan lijden, kunnen tussenin wel enkele uurtjes wakker gemaakt worden (of worden in het ergste geval wakker gemaakt).
 • Stef Geentjens

  2 jaar geleden
  Even een dutje doen zegt ze dan! OK zeer flauwe grap. Neen echt ik hoop dat de overheid de moeder een handje toesteekt, dit zijn zeldzame ziektes waarin de locale overheid de nodige steun in mag geven. Ik hoop oprecht dat de moeder en dochter hun huis Niet zullen kwijtgeraken
 • Ria Mertens

  2 jaar geleden
  Raar verhaal slaapt ze of is ze half wakker hoe kan je brei aan iemand toedienen als men echt slaapt
 1. Enorme slag in Nederlands medialandschap: RTL en Talpa fuseren tot groot mediabedrijf
  1

  Enorme slag in Nederlands medialand­schap: RTL en Talpa fuseren tot groot mediabe­drijf

  De Nederlandse mediabedrijven Talpa Network en RTL Nederland gaan samen verder. Daarmee slaat RTL een behoorlijke slag in de Nederlandse mediawereld. Het is een verrassende move, omdat de laatste tijd net geruchten de ronde deden dat RTL Group, het moederbedrijf, mogelijkheden zou onderzoeken om enkele Europese bedrijfsonderdelen, zoals RTL Nederland, af te stoten. Door de fusie moet een sterk mediaconcern ontstaan dat de concurrentie aankan met techbedrijven, zo maken de Luxemburgse RTL-moeder en het bedrijf van John de Mol gezamenlijk bekend.
 2. Man met Alzheimer vergeet dat hij getrouwd is met zijn vrouw. Hij vraagt haar ten huwelijk en ze trouwen opnieuw
  34

  Man met Alzheimer vergeet dat hij getrouwd is met zijn vrouw. Hij vraagt haar ten huwelijk en ze trouwen opnieuw

  Peter Marshall (56) wist niet meer dat de vrouw (54) die naast hem zat - zijn ‘favoriete persoon’ - al zijn echtgenote was. De man uit de Amerikaanse staat Connecticut die lijdt aan jongedementie, werd voor de tweede keer verliefd. Peter kon zich zijn vrouw en hun eerste huwelijk helemaal niet herinneren en toen hij voorstelde om te huwen, zei Lisa voor een tweede keer volmondig ‘ja’. Ondanks de hartverscheurende diagnose die haar man drie jaar geleden heeft gekregen, beschouwt Lisa zichzelf als “de gelukkigste vrouw ter wereld”.
 3. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.