Venezolanen in hoofdstad Caracas gaan de confrontatie aan met de Fuerzas Armadas (gewapende krachten) over het tekort aan voedsel. De mensen eisen varkensvlees, dat in de traditionele kerst- en nieuwjaarsfeestmaaltijden gebruikt wordt.
Volledig scherm
Venezolanen in hoofdstad Caracas gaan de confrontatie aan met de Fuerzas Armadas (gewapende krachten) over het tekort aan voedsel. De mensen eisen varkensvlees, dat in de traditionele kerst- en nieuwjaarsfeestmaaltijden gebruikt wordt. © AFP

Colombia stuurt vijftig ton varkensvlees naar Venezuela

Colombia heeft vijftig ton varkensvlees naar Venezuela gestuurd. In het land, dat het voorbije jaar al kampte met verschillende tekorten, was onvrede ontstaan omdat nu ook varkensvlees niet meer voldoende voorradig was, een cruciaal ingrediënt voor de  feestdis tijdens de eindejaarsperiode.

4 reacties

 • DIRK VANGOSSUM

  4 jaar geleden
  Vanaf een beleid - links of rechts- een dictatuur wordt, zal de bevolking een zware kost betalen. Een kleine groep zal nog meer macht en geld hebben dan de hele bevolking tesamen.
 • jan Van Dessel

  4 jaar geleden
  Venezuela, het voorbeeld bij uitstek van een links beleid dat uiteindelijk een linkse dictatuur werd. Is trouwens het ultieme doel van PVDA.
 • Alex Wellens

  4 jaar geleden
  Mss aan de plaatselijke slagerij vragen om meer te bestellen...
 • lut vanhyfte

  4 jaar geleden
  Boycot van Portugal... Dat eerst eens de openstaande rekening van vorig jaar betaald wordt, ocharme de Portugese bedrijven die vorig jaar voor 40 miljoen aan hammen leverden...