De Colombiaanse drugsbaron Dairo Antonio Usuga, ook wel gekend als ‘Otoniel’, werd afgelopen weekend gearresteerd. Hij zal nu uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten.
Volledig scherm
De Colombiaanse drugsbaron Dairo Antonio Usuga, ook wel gekend als ‘Otoniel’, werd afgelopen weekend gearresteerd. Hij zal nu uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten. © EPA

Colombia bereidt uitlevering van machtigste drugsbaron ‘Otoniel’ aan VS voor

ColombiaColombia gaat de drugsbaas Dairo Antonio Usuga, ook wel gekend als ‘Otoniel’, uitleveren aan de Verenigde Staten. Dat heeft de regering aangekondigd. Otoniel werd afgelopen weekend gearresteerd in de jungle in het noordwesten van het land, tijdens een operatie waarvoor maar liefst 700 politieagenten en 18 helikopters nodig waren. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Al zeker 13 besmettingen met omikronvariant onder passagiers die in Nederland arriveerden
  Play

  Al zeker 13 besmettin­gen met omikronva­ri­ant onder passagiers die in Nederland arriveer­den

  Bij dertien van de reizigers die vrijdag uit Zuid-Afrika op Schiphol aankwamen, is tot nu toe de omikronvariant van het virus aangetroffen. Dat meldt het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het onderzoek naar alle 61 positief geteste personen is nog niet afgerond. Mogelijk wordt de nieuwe variant in meer testmonsters aangetroffen. Ook een Vlaams koppel zit nog steeds in isolatie in Nederland.