De Colombiaanse drugsbaron Dairo Antonio Usuga, ook wel gekend als ‘Otoniel’, werd afgelopen weekend gearresteerd. Hij zal nu uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten.
Volledig scherm
De Colombiaanse drugsbaron Dairo Antonio Usuga, ook wel gekend als ‘Otoniel’, werd afgelopen weekend gearresteerd. Hij zal nu uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten. © EPA

Colombia bereidt uitlevering van machtigste drugsbaron ‘Otoniel’ aan VS voor

ColombiaColombia gaat de drugsbaas Dairo Antonio Usuga, ook wel gekend als ‘Otoniel’, uitleveren aan de Verenigde Staten. Dat heeft de regering aangekondigd. Otoniel werd afgelopen weekend gearresteerd in de jungle in het noordwesten van het land, tijdens een operatie waarvoor maar liefst 700 politieagenten en 18 helikopters nodig waren. 

 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. OVERZICHT. Ruim 4.900 doden en 20.245 gewonden na aardbeving in Turkije en Syrië
  Update

  OVERZICHT. Ruim 4.900 doden en 20.245 gewonden na aardbeving in Turkije en Syrië

  Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 zijn in Turkije en buurland Syrië al ruim 4.900 doden en nog eens 20.426 gewonden gevallen. Dat blijkt dinsdag uit een nieuwe balans. Deze morgen werd de regio opnieuw opgeschikt door een naschok met een kracht van 5,3. Hulp uit de hele wereld is onderweg, maar het slechte weer bemoeilijkt de zoektocht naar overlevenden. De totale omvang van de ramp blijft nog onduidelijk, veel mensen zijn nog vermist. De WHO vreest dat de dodentol nog kan oplopen tot boven de 20.000.
 3. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.