Colleen Kelly Alexander
Volledig scherm
© Colleen Kelly Alexander

Colleen vertelt hoe het écht is om half bij bewustzijn in een coma te liggen

Het is ongelofelijk dat ze haar verhaal nog kan vertellen, nadat ze aangereden werd door een truck, bijna doodbloedde, vijf weken lang in een coma lag en 29 operaties onderging. Maar ze vocht en overleefde. Dit is het verhaal van Colleen Kelly Alexander (42), die beschrijft hoe het voelt om in een kunstmatige coma te liggen en semibewust dingen te voelen, stemmen te horen en lichten te zien.

5 reacties

 • Paul van de velde

  2 jaar geleden
  Kunstmatige coma is anders dan een coma door hersenletsel omdat ieder persoon anders reageert op de stoffen die nodig zijn een kunstmatige coma te bekomen. Zelf heb ik ervaren (17 dagen coma en daarna nog 3 weken sub-coma) dat ik een boek kan vullen met wat ik onder coma gedroomd heb. Na 10 jaar kan ik nog steeds elke droom in detail beleven en beschrijven alsof ik het weer opnieuw droom. Het was alsof ik me in een andere dimensie bewoog.
 • Jonny Mentink

  3 jaar geleden
  Ik heb ook in een kustmatige coma gelegen. Niks gehoord, gevoeld of wat dan ook. Ik weet hier niets meer van. Zal dan wel per persoon anders zijn.
 • chelle db

  5 jaar geleden
  Luc; lees dan eens het boek van Anita Moorjani. En zij was zelfs verder dan een coma...
 • Claire Van Rompuy

  5 jaar geleden
  Gebeurt vaker hoor Luc. En het is coma, met 1 m.
 • Luc MATHEÏ

  5 jaar geleden
  Heel mooije verhaal en zeker een sterke vrouw maar ik kan dat moeilijk geloven dat zij haar daar nog iets van herinnert als ze in comma ligt sorry