Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © getty

Cocaïne meer dan ooit beschikbaar in EU, België blijft belangrijkste toegangspoort

Cocaïne is meer dan ooit beschikbaar in de Europese Unie: in 2018 werd een recordhoeveelheid van 181 ton cocaïne in beslag genomen, 40 ton meer dan in het vorige recordjaar 2017. Dat blijkt uit het Europees Drugsrapport van het Europees waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA). België blijft de belangrijkste toegangspoort voor cocaïne in Europa, met 53 ton van de drugs die in beslag werd genomen.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Dit zijn de technieken van drugscriminelen in de Antwerpse haven: “Voor een pincode betalen ze tot 200.000 euro”
  PREMIUM

  Dit zijn de technieken van drugscrimi­ne­len in de Antwerpse haven: “Voor een pincode betalen ze tot 200.000 euro”

  Na een woelige start gaat Operatie Nachtwacht in Antwerpen haar tweede week in. Of de grootscheepse actie tegen het drugsgeweld effect heeft, moet nog blijken. Journalist Joris Van der Aa doet al twintig jaar onderzoek naar de drugscriminaliteit in de stad en laat in De Morgen zijn licht schijnen op de haven. Drugscriminelen gebruiken talloze technieken, van het versleutelde smartphones tot de ‘rip-off’: “Voor een pincode van een container betalen ze tot 200.000 euro”.