Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © REUTERS

Coca-Cola is mede verantwoordelijk voor zwaarlijvigheid en diabetes volgens verbruikersorganisatie Foodwatch

Verbruikersorganisatie Foodwatch zet de aanval in op frisdrankengigant Coca-Cola. Die is volgens haar medeverantwoordelijk voor het groeiende probleem van zwaarlijvigheid en diabetes type 2. "De wereldmarktleider inzake frisdranken bagatelliseert de risico's van suikerhoudende dranken", klinkt het. 

51 reacties

 • Rania Desaegher

  3 jaar geleden
  Volwassenen kunnen kiezen , maar kinderen niet. Ik vraag mij af waarom ouders hun kinderen dagelijks frisdranken blijven geven. Er zijn toch genoeg gezondere alternatieven.
 • Daiko Katana

  3 jaar geleden
  Ik drink al jaren bijna twee liter Cola per dag, ben slank en kerngezond. Mag ik (en andere mensen) nog even zelf beslissen wat ik drink, en hoeveel? Als men mensen gaat verbieden Cola (of andere dranken) te drinken, zullen ze eerder op alternatieven overschakelen dan naar water grijpen.
 • Marc Camp

  3 jaar geleden
  Ik dronk toen ik jong was gemiddeld 1 a 1,5 liter coka cola. Ik kwam niet bij. Toen ik,stopte met sport heb ik de coca cola ook voor een stuk afgebouwd. Niet dat het nodig was, maar gewoon mijn leven veranderde heel hard. Tot ik stopte moet coca cola te drinken. Met de tijd kwam ik bij, dit zonder coca cola. De dag van vandaag drink ik terug geregeld een coca cola en wat blijkt, mijn gewicht blijft gewoon hetzelfde.
 • Lia Schuijt

  3 jaar geleden
  Gaan we deze regel ook toepassen voor alcohol? Komaan zeg je weet wat je drinkt.
 • Jan Heyvaerts

  3 jaar geleden
  Ik verdun mijn Coca-Cola altijd met een flinke dosis rum. Mijn manier van cola laait te maken :-)
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar