Een herdenkingsplaats voor de Al Jazeera-journaliste Shireen Abu Akleh, die vorige maand werd doodgeschoten op de Westelijke Jordaanoever.
Volledig scherm
Een herdenkingsplaats voor de Al Jazeera-journaliste Shireen Abu Akleh, die vorige maand werd doodgeschoten op de Westelijke Jordaanoever. © REUTERS

CNN: “Militairen schoten bewust op Al Jazeera-journaliste”

De Amerikaans-Palestijnse Al Jazeera-journaliste Shireen Abu Akleh (51) is vermoedelijk om het leven gekomen door gerichte kogels van het Israëlische leger. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN, die onder meer videobeelden onder de loep nam en ooggetuigen ondervroeg voor een reconstructie van de feiten. 

 1. 46 lichamen aangetroffen in snikhete vrachtwagen in Texas: “Lichamen waren te warm om aan te raken”
  Play

  46 lichamen aangetrof­fen in snikhete vrachtwa­gen in Texas: “Lichamen waren te warm om aan te raken”

  In San Antonio, in de Amerikaanse staat Texas, zijn 46 migranten dood aangetroffen in een vrachtwagen. Dat aantal is bevestigd door de brandweer van de stad. De autoriteiten vonden zestien overlevenden, waaronder vier minderjarigen, in de vrachtwagen. Zij zijn met symptomen van een zonnesteek en oververhitting naar het ziekenhuis gebracht. “De lichamen waren te warm om aan te raken”, getuigt een brandweerman. Onder de doden waren geen minderjarigen. Er zijn drie verdachten aangehouden.
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.