CNN-journaliste brengt verslag uit vanuit Kaboel in zwarte abaya: “Ik moest opzij gaan staan omdat ik een vrouw ben”

Ook voor reporters in Kaboel is het razendsnel schakelen. CNN-journaliste Clarissa Ward verscheen vandaag voor het eerst voor de camera in een zwarte abaya (een soort jurk dat over andere kledij heen gedragen wordt; nvdr) en met een hoofddoek die haar volledige haardos bedekte. Zelfs zonder expliciete verplichting gelden de wetten van de taliban in het straatbeeld dus al. Ward kreeg tijdens haar reportage ook te horen dat ze opzij moest gaan: als vrouw was ze te dicht bij een groep mannen gekomen.

  1. Klimaatverandering kan impact hebben op Maas: drinkwatervoorziening 7 miljoen mensen in België en Nederland onzeker

    Klimaatver­an­de­ring kan impact hebben op Maas: drinkwater­voor­zie­ning 7 miljoen mensen in België en Nederland onzeker

    De kans is groot dat er door de klimaatverandering in de toekomst vaker periodes zijn waarin er minder water door de Maas stroomt en dat kan een risico vormen voor de drinkwatervoorziening in zowel België als Nederland. Dat meldt RIWA-Maas, de belangenbehartiger van drinkwaterbedrijven in Nederland en België die jaarlijks 500 miljard liter water uit de Maas onttrekken. De Maas is de bron van het drinkwater voor ruim 7 miljoen mensen.