Een foto van Julian Assange uit 2017, toen hij in de Ecuadoraanse ambassade in Londen verbleef.
Volledig scherm
Een foto van Julian Assange uit 2017, toen hij in de Ecuadoraanse ambassade in Londen verbleef. © AFP

CIA aangeklaagd voor bespioneren advocaten Julian Assange

Een groep journalisten en advocaten heeft de CIA aangeklaagd omdat de Amerikaanse inlichtingendienst hen zou hebben bespioneerd toen ze WikiLeaks-oprichter Julian Assange bezochten tijdens zijn verblijf in de ambassade van Ecuador in Londen.

  1. Assange voert in beroep tegen uitlevering moordcomplot en ontvoering aan

    Assange voert in beroep tegen uitleve­ring moordcom­plot en ontvoering aan

    Het juridische team van Julian Assange zet claims over een Amerikaanse poging tot ontvoering van en moord op de WikiLeaks-oprichter in bij het beroep tegen de regeringsbeslissing om hem uit te leveren aan de Verenigde Staten. Dat zei Assanges broer Gabriel Shipton, die eraan toevoegde dat het beroep nog meer nieuwe informatie bevat die nog niet eerder bij de rechtbanken is aangevoerd. Assange heeft veertien dagen de tijd om in beroep te gaan.
  2. Kamercommissie roept op om klokkenluiders te beschermen naar aanleiding van uitlevering Julian Assange aan VS

    Kamercom­mis­sie roept op om klokkenlui­ders te beschermen naar aanleiding van uitleve­ring Julian Assange aan VS

    De Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen roept de internationale gemeenschap op tot een betere bescherming van klokkenluiders. Dat staat in een resolutie van Ecolo-Groen, die woensdag groen licht kreeg in de Commissie. Oppositiepartijen PVDA en DéFI betreuren dat het parlement de regering niet aanspoort om politiek asiel te verlenen aan Wikileaks-oprichter Julian Assange.