ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Chronische ziekten kosten EU 115 miljard per jaar

Chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker kosten jaarlijks het leven aan een half miljoen Europeanen tussen 15 en 64 jaar oud. Dat kost de landen van de Europese Unie jaarlijks zo'n 115 miljard euro, blijkt uit cijfers van de OESO.

 1. Muizenplaag blijft Australië teisteren, nu zelfs gevangenis ontruimd door opmars van kleine knagers

  Muizen­plaag blijft Australië teisteren, nu zelfs gevangenis ontruimd door opmars van kleine knagers

  De muizenplaag in de Australische staat New South Wales loopt gierend uit de hand. Nu heeft zelfs een gevangenis daar deze week zeker 420 gevangenen en 200 personeelsleden moeten evacueren, nadat een nietsontziende stroom aan muizen belangrijke delen van de infrastructuur van het gebouw had kapotgemaakt. Maar ondanks de enorme schade die de knagers ook en vooral aanrichten in de landbouw, is een verzoek om een zwaar rattengif te mogen gebruiken afgewezen door de lokale overheid.
 2. “Met vreemde man in auto, ik hoop dat ik niet word ontvoerd”: Amerikaanse studente vermoord aangetroffen in Rusland na verontrustende sms
  2

  “Met vreemde man in auto, ik hoop dat ik niet word ontvoerd”: Amerikaan­se studente vermoord aangetrof­fen in Rusland na verontrus­ten­de sms

  Catherine Serou (34) stapte vorige week dinsdag nabij een bushalte in de auto van een onbekende in de Russische stad Nizhny Novgorod, 400 km ten oosten van Moskou. De Amerikaanse studente wist niet dat de man die haar een lift gaf, een stevig strafblad had. Ze stuurde nog een verontrustende sms naar haar moeder in de VS. Zaterdag trof de politie haar levenloze lichaam aan in een bosrijke omgeving.