Chinese vice president Wang Qishan.
Volledig scherm
Chinese vice president Wang Qishan. © AFP

Chinese vicepresident mag dan toch aanwezig zijn bij staatsbegrafenis koningin Elizabeth, ondanks eerder conflict

De Chinese vicepresident Wang Qishan woont maandag de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth bij. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Eerder deze week werd een Chinese delegatie die Wang vergezelt nog de toegang ontzegd tot Westminster Hall, waar de koningin ligt opgebaard.

0 reacties

 1. Britse koningshuis neemt maatregelen voor begrafenis Queen: “Meghan Markle zal volledig buitenspel gezet worden”
  PREMIUM
  Royalty

  Britse konings­huis neemt maatrege­len voor begrafenis Queen: “Meghan Markle zal volledig buitenspel gezet worden”

  De staatsbegrafenis van Queen Elizabeth komt dichterbij. Maandag zullen zo’n 2.000 genodigden zich verzamelen in Westminster Abbey om er de ceremonie bij te wonen. Uiteraard zal de Britse koninklijke familie talrijk aanwezig zijn, maar wat met Meghan Markle (41) en prins Harry (37)? Welke rol zullen zij vervullen, en hoe zullen ze zich gedragen? Royaltywatchers in binnen- en buitenland blikken vooruit op de uitvaart. “Ze zullen de grenzen opzoeken van wat toelaatbaar is.”
 2. “We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt opheldering over ‘oorlogsverklaring’ van Duitsland
  Play
  UPDATE
  134

  “We voeren een oorlog tegen Rusland”: Moskou vraagt ophelde­ring over ‘oorlogs­ver­kla­ring’ van Duitsland

  “Wij voeren een oorlog tegen Rusland, niet tegen elkaar”, dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock eerder deze week over de meningsverschillen onder westerse bondgenoten over de levering van zware wapens aan Oekraïne. Volgens Moskou is de uitspraak een “oorlogsverklaring aan Rusland”. Duitsland op zijn beurt beschuldigt Rusland ervan de opmerkingen van de minister te verdraaien “voor propagandadoeleinden”.
 1. Staatshoofden en royals moeten met trein, tram en bus naar begrafenis Queen (en dat zou die prima gevonden hebben)
  PREMIUM

  Staatshoof­den en royals moeten met trein, tram en bus naar begrafenis Queen (en dat zou die prima gevonden hebben)

  Buitenlandse staatshoofden die naar Londen komen voor de begrafenis van koningin Elizabeth II worden aangemaand met commerciële vluchten te komen en hun privéjets thuis te laten. Ook helikopters en staatsauto’s zijn uit den boze. De wereldleiders worden per bus naar Westminster Abbey gebracht. Ongebruikelijk? De koningin was zélf dol op bussen, nadat ze op eentje werd ‘geduwd' in Nederland.