Een H&M-winkel in een winkelcentrum in Peking.
Volledig scherm
Een H&M-winkel in een winkelcentrum in Peking. © REUTERS

Chinese sancties tegen H&M, omdat modeketen katoen uit Xinjiang weigert

China heeft vandaag vergeldingsmaatregelen genomen tegen de Zweedse modeketen H&M, nadat die vorig jaar besliste om niet langer katoen uit de provincie Xinjiang te gebruiken. In die provincie leven veel Oeigoeren in "heropvoedingskampen".

10 reacties

 • Christine Laevers

  7 maanden geleden
  Ik wil geen bloed op mijn lijf. H&M gaat winst maken want vele mensen zijn dat gedoe van de Chinezen waar we het einde nog niet van gezien hebben beu. Dat er nog meer volgen.
 • Peter Schelfhout

  7 maanden geleden
  H&M heeft gelijk, je moet geen uitbuiting van mensen steunen!
 • Dries Dumoulin

  7 maanden geleden
  Jaren geleden had een auteur een boek geschreven en hij wasrschuwde ons al voor het gele gevaar ! Het was ook de naam van het boek !
 • edgard van echelpoel

  7 maanden geleden
  Wereldwijd zitten de Chinese tentakels. In ruil voor een streepje betonweg of een gouden ketting laten velen hun principes varen en hun land leegroven.
 • Jean Gallet

  7 maanden geleden
  Tibet, Hongkong, Taiwan en Xianjan zijn Chinese gebieden, dus buitenlanders hebben zich daar niet te moeien. Gaan we ook Jaffa fruit verbieden geplukt door Palestijnse dwangarbeiders? Of kledingsstukken of sneakers made in Bangladesh, Pakistan, MyamaR, toch ook geen toonbeelden van democratie.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.