Talibanleider Mullah Abdul Ghani Baradar werd op 28 juli ontvangen door de Chinese buitenlandminister Wang Yi.
Volledig scherm
Talibanleider Mullah Abdul Ghani Baradar werd op 28 juli ontvangen door de Chinese buitenlandminister Wang Yi. © AP

“Chinese regering bereid honderden miljoenen in Afghanistan te steken”

De Chinese regering zou bereid zijn om honderden miljoenen dollars te steken in de wederopbouw van de kritieke infrastructuur van Afghanistan. Dat zeggen hoge Aziatische diplomaten, die niet bij naam genoemd willen worden, tegen de Britse zakenkrant Financial Times.

62 reacties

 • pascal de bruycker

  2 maanden geleden
  Ze gaan dezelfde weg op als de USSR EN US , wees gerust...
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Er is al een Chinese oliemaatschappij die zich terug trekt uit Afghanistan. Een Indiase staalmaatschappij stapt ook op. Ook voor hen is stabiliteit en veiligheid in een land een vereiste om er te werken. Bij de Chinese maatschappij stierven onlangs 7 bewakers na een aanval van de Taliban.
 • Guy Stanbel

  2 maanden geleden
  Deze zijn ook aan het ontsporen onder hun macht. Deze achterbaksheid tegenover heel de wereld zal op een dag zijn prijs hebben.Tijd om China de rug te keren, zij hebben meer miserie dan goed gebracht in de wereld!
 • Norbert De Keulenaer

  2 maanden geleden
  Investeren in grondstoffen en de uitbouw van de economie of de broodnodige wapens en munitie leveren ? Wat zal het worden ?
 • emiel wouters

  2 maanden geleden
  Zij zullen het volgende slachtoffer zijn van uitbuiting en geweld. Als ze hun niet laten doen zijn we terug bezig aan een oorlof van 10 tot 20 j. Maar nu met de chinezen, de Russen en de Amerikanen achterna. Mooi vooruitzicht.
 1. Pasgetrouwde Belgische Afghaan in Kaboel vreest voor zijn leven: “Gisteren stonden taliban aan de deur van mijn ouders. Ze vroegen waar ik was”
  PREMIUM
  Wingene/Oostende

  Pasgetrouw­de Belgische Afghaan in Kaboel vreest voor zijn leven: “Gisteren stonden taliban aan de deur van mijn ouders. Ze vroegen waar ik was”

  Een jong koppel en hun familie staan op dit moment doodsangsten uit in Kaboel. De 33-jarige H. F, die al sinds 2015 in Oostende woont en in Wingene werkt als lasser, trok twee weken geleden naar zijn geboorteland om er zijn familie te bezoeken en om er te huwen. Wittebroodsweken zijn er niet voor de twee. Ze leven ondergedoken in de omgeving van de luchthaven van Kaboel. De jonge man was in een vorig leven ter plaatse journalist en medewerker van Oxfam. Hij is doodsbang.
 1. Europa zet zich schrap voor nieuwe migratiecrisis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”
  PREMIUM

  Europa zet zich schrap voor nieuwe migratie­cri­sis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”

  Zal de machtsovername van de taliban in Afghanistan een nieuwe migratiestroom richting Europa teweegbrengen? Hoewel alles er momenteel op wijst dat de taliban hun landgenoten weinig kansen bieden om te vluchten, vrezen Europese leiders wel degelijk een herhaling van de migratiecrisis van 2015. Hoe bereiden ze zich daarop voor, welke maatregelen worden genomen en wat is de positie van ons land? Professor Europese Politiek Hendrik Vos (UGent) maakt een scherpe analyse van de situatie.
 2. 'Barbie in het echt' mag jaar lang ziekenhuis niet binnen na agressie tegen personeel

  'Barbie in het echt' mag jaar lang ziekenhuis niet binnen na agressie tegen personeel

  De 37-jarige Kerry Miles uit het Britse Essex mag van de rechter een jaar lang het Broomfield-ziekenhuis niet binnen na een incident vorig jaar in augustus. Daarbij viel ze drie gezondheidswerkers aan en reed ze bijna een veiligheidsagent omver. De vrouw werd bekend omdat ze haar uiterlijk jarenlang onder handen liet nemen door plastische chirurgen om zo goed mogelijk op een Barbie-pop te lijken. Het zou haar meer dan 355.000 euro hebben gekost.