De twee presidenten ontmoetten elkaar ook al begin dit jaar tijdens de Olympische Spelen.
Volledig scherm
De twee presidenten ontmoetten elkaar ook al begin dit jaar tijdens de Olympische Spelen. © AP

“Chinese president ontmoet Poetin mogelijk in Centraal-Azië”

De Chinese leider Xi Jinping bereidt een reis voor naar Centraal-Azië voor een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin en andere leiders. Dat meldt ‘The Wall Street Journal’. De regionale top wordt volgens de zakenkrant medio september in Samarkand in Oezbekistan gehouden. Het gaat om een bijeenkomst van de Shanghai Organisatie voor Samenwerking, waarin China, Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan samenwerken.

6 reacties

 • hans voet

  1 maand geleden
  Als we sankties nemen tegen alle landen die Rusland steunen, openlijk of in stilte, dan kunnen 90% van alle zaken meteen de deuren sluiten. Heel Azië en Afrika en Z-Amerika verzet zich tegen de Westerse, en vooral de Amerkaanse kolonisatiedrang. Het is voor iedereen duidelijk dat niet gaat over democratie verspreiden. Wel over het roven van hun grondstoffen. Wat UK gedaan heeft met Indie en China, doet de USA met de hele wereld. Dat blijft niet eeuwig duren.
 • Evy DeBaere

  1 maand geleden
  Waar men zich mee bezighoud !
 • Eric De Baeremaeker

  1 maand geleden
  Ze verarmen het westen zodat we afhankelijk worden van hen . De Duitse economie is een mooi voorbeeld . De Chinese elektrische auto’s zijn een mooi voorbeeld net als fietsonderdelen enz…
 • Eric De Baeremaeker

  1 maand geleden
  China bekend kleur en wat moet het westen dan doen maar durven niet ? Inderdaad , dreigen met een boycot ? Hun gas en olie krijgen ze nu veel goedkoper maar de producten van daar betalen we nu aan veel hogere prijzen , zo pesten ze ons 2 maal . Wie is er nu de slimste ?
 • Jonathan Blavier

  1 maand geleden
  Poetin heeft de steun gevraagd en gekregen van China voor zijn oorlog. Dat is op zijn minst duideluik. China heeft dan ook gevraagd te wachten tot na de Olympische spelen. Dit was al meermaals voorspeld door experten toen Poetin zijn troepen uit Syberië begon af te voeren... China is duidelijk medeplichtig en de democratische landen moeten er eens werk van maken om de afhankelijkheid tov dat land sterk af te bouwen. Automatisatie bij ons en samenwerking met zuid-aziatische landen moet volstaan.