Een beeld van de Chinese staatsmedia.
Volledig scherm
Een beeld van de Chinese staatsmedia. © AP

Chinese president feliciteert astronauten in videogesprek

De Chinese president Xi Jinping heeft via videoverbinding gesproken met de astronauten in het nieuwe ruimtestation van zijn land. Xi noemde de missie van het trio een “belangrijke mijlpaal” voor de Chinese ruimtevaartindustrie, berichten staatsmedia.

2 reacties

 • Rudo Van Leuven

  1 jaar geleden
  Gelukkig brengt China terug evenwicht in de verstoorde vrede op de aarde.
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Ik kan er niet blij om zijn. Veel landen zitten nog altijd in coronacrisis en die Chinese top lacht eigenlijk iedereen uit. China is een gevaar voor de wereld.
 1. China lanceert voor het eerst bemanning naar eigen ruimtestation

  China lanceert voor het eerst bemanning naar eigen ruimtesta­ti­on

  China heeft donderdag de eerste drie bewoners naar zijn eerste echte ruimtestation gebracht. Ze zijn om 09.54 uur Belgische tijd met de capsule Shenzhou-12 aangekomen. Die was afgelopen nacht van op de basis Jiuquan in het noordwesten van China met een Lange Mars-2F draagraket gelanceerd en koppelde op automatische piloot aan de Tianhe-basismodule van het ruimtestation Tiangong (‘Hemels Paleis’), aldus het officiële persbureau Xinhua.
 2. “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro
  23

  “Ik ben diplomaat, mij kan niets gebeuren”: Duitse consul en Belgische echtgenoot hadden ruzie na erfenis van 600.000 euro

  Drugs, alcohol, vernedering en arrogantie. Meer details komen naar buiten over de dood van Walter Biot (53), een Belg die in Brazilië samenwoonde met de Duitse consul. De getuigenis van een vriend geeft een inkijk in de toxische relatie van het koppel. Ook een whatsapp-bericht en een erfenis van 600.000 euro maken een en ander duidelijk. Volgens de politie is de Belg door zijn partner vermoord.