De Chinese viroloog en klokkenluidster Li-Meng Yan
Volledig scherm
De Chinese viroloog en klokkenluidster Li-Meng Yan © Youtube, Loose Women

Chinese klokkenluidster die beweert dat coronavirus in lab is ontstaan, werkte voor Steve Bannon toen die nog adviseur was van Trump

Maandag publiceerde de Chinese viroloog Li-Meng Yan een paper (zonder peer-reviews) waarin ze naar eigen zeggen bewijst dat het coronavirus in een labo is ontstaan. Haar werk werd meteen overladen met bakken kritiek. Bovendien is de paper van Yan nog een tikkeltje verdachter geworden nu blijkt dat de viroloog en de rest van haar onderzoeksteam werkten voor organisaties die werden geleid door Steve Bannon, de voormalige adviseur van Donald Trump.

  1. “Wij zijn geen complottheoristen”: advocaat Michael Verstraeten van ‘Viruswaanzin’ manifesteert zondag in Brussel
    PREMIUM

    “Wij zijn geen complotthe­o­ris­ten”: advocaat Michael Verstrae­ten van ‘Viruswaan­zin’ manifes­teert zondag in Brussel

    “Of Bill Gates echt microchips wil inplanten bij kinderen, dat kunnen wij niet weten. Daar draait het niet om”, zegt Michael Verstraeten, advocaat by day, coronacriticus by night. Verstraeten en co willen af van de ‘complottheorie’-stempel: ze staan kritisch tegenover de coronamaatregelen en de aanpak van de crisis, niet meer of minder. De advocaat gaat zondag samen met honderden geestverwanten manifesteren tegen de volgens hen draconische coronamaatregelen. “Alle maatregelen die de economie beschadigen en onze vrijheid inperken, zoals de lockdown, waren paniekmaatregelen die genomen zijn op basis van modellen die niet kloppen.”