AFP
Volledig scherm
© AFP

Chinese kerncentrale weerlegt schade aan milieu na lek

DPANa berichten over een lek in een Chinese kerncentrale bij de zuidelijke stad Taishan hebben de exploitanten van de centrale speculaties over schade aan het milieu weerlegd. De waardes in de centrale en in de omgeving ervan zijn "normaal", zo maakte het Chinese energiebedrijf CGN maandagavond bekend. Volgens de mededeling vinden er regelmatig metingen plaats.

3 reacties

 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  De Chinese overheid heeft die ooit eens de waarheid verteld ?
 • Lenne Harding

  1 maand geleden
  Het bedrijf controleert, geen goed idee. Externen moet dit onderzoek doen wil je nog geloofwaardig blijven.
 • Marc Puystiens

  1 maand geleden
  Daar gebeurt nooit iets. T'is altijd allemaal in orde. men zou moeten weten...
 1. Recordaantal besmettingen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

  Recordaan­tal besmettin­gen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

  Vandaag telt Tokio 2.848 nieuwe coronabesmettingen, het hoogste dagaantal ooit en vier keer het gemiddelde aan het eind van vorige maand. Binnen de olympische bubbel lijkt de situatie veel beter onder controle. In Tokio lag de positiviteitsratio op 30 procent, bij de aankomsten op de internationale luchthavens van Japan lag de positiviteitsratio tussen 1 en 25 juli op 0,08 procent. In dezelfde periode werd onder de atleten en bezoekers van de Spelen een positiviteitsratio van 0,02 procent opgetekend. “We houden het testniveau heel hoog en de besmettingsgraad heel laag”, verzekerde Mark Adams, woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité.
 2. Tweede dode gevonden na zware explosie op industrieterrein in Noordrijn-Westfalen, verschillende werknemers nog vermist
  Play

  Tweede dode gevonden na zware explosie op industrie­ter­rein in Noor­drijn-Westfalen, verschil­len­de werknemers nog vermist

  Het West-Duitse Leverkusen in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is opgeschrikt door een explosie op het Chempark, een bedrijventerrein voor de chemische industrie. Aanvankelijk was er sprake van één dode, maar dinsdagavond meldde de uitbaters van Currenta - de eigenaar van de afvalverwerkingsinstallatie waar de ontploffing plaatsvond - dat er een tweede dode gevonden was. Het aantal gewonden is al opgelopen tot 31, waarvan er vijf intensieve zorgen krijgen. Eerder meldde Currenta dat er nog vier werknemers vermist worden.