Desinfecteringswerken met onder meer een drone aan een school in Lanzhou na een kleine lokale corona-uitbraak daar.
Volledig scherm
Desinfecteringswerken met onder meer een drone aan een school in Lanzhou na een kleine lokale corona-uitbraak daar. © via REUTERS

Chinese inwoners gevraagd om voedselvoorraad aan te leggen

De Chinese regering heeft haar inwoners opgeroepen om voedselvoorraden aan te leggen nu het land probeert een beperkte corona-uitbraak te bestrijden.

18 reacties

 • willy zachel

  3 maanden geleden
  Daar worden onmiddellijk drastische maatregelen genomen Hier bij ons blijft het altijd over vergaderen vergaderen en vergaderen…..en iets serieus beslissen komt er zelden of nooit !
 • Hugo hofmans

  3 maanden geleden
  Wie een put graaft voor een ander valt er altijd zelf in. Dit spreekwoord is wel héél toepasselijk voor China. Ze hebben zich in 2019 een beetje misrekend met hun coronavirus. Het is een eigen leven gaan leiden. Blijf met je handen van dingen af waarvan je onvoldoende kennis hebt en zeker zulke dingen !
 • danny suenaert

  3 maanden geleden
  70 besmettingen in zo een groot land met 1,2 miljard Chinezen terwijl wij 9000 besmettingen hebben op een totaal van bijna 11 miljoen inwoners. De Belgische politiekers hebben veel doden op hun geweten dat staat vast. Op mijn werk zijn er redelijk wat coronagevallen geweest toch ben ik geen enkele dag moeten thuis blijven en ben ik zelfs geen enkele keer opgebeld voor contacttracing.
 • jaak Peeters

  3 maanden geleden
  Daar is Gino Denil terug! We misten hem al enkele dagen.
 • nicole De Bruyn

  3 maanden geleden
  Zijn hun cijfers wel eerlijk ? Ik heb 20 jaar geleden al aan de jeugd gezegd dat ze later nog strijd zullen moeten voeren om voldoende zuiver water en voedsel . Als je dat nu bekijkt, komt het steeds dichterbij.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.