De combinatie van een stijgende vraag en een dalend aanbod zet de energiebevoorrading onder druk.
Volledig scherm
De combinatie van een stijgende vraag en een dalend aanbod zet de energiebevoorrading onder druk. © AFP

Chinese groei onder druk door stroomonderbrekingen

China wordt geconfronteerd met steeds meer stroomonderbrekingen, die de groei van de op een na grootste economie ter wereld dreigen af te remmen. De voorbije maanden hebben minstens 17 regio's, die samen 66 procent van het Chinese bbp vertegenwoordigen, te maken gehad met energietekorten. Dat blijkt uit gegevens van Bloomberg Intelligence.

2 reacties

 • henri savelkoul

  1 jaar geleden
  Dit is nog maar een voorproefje van wat ons te wachten staat met groen tekorten aan energie en enkel betaalbaar door miljonairs
 • Luc Verstraelen

  1 jaar geleden
  China gaat nog een paar honderd steenkoolcentrales bijbouwen.Goed voor het milieu en het klimaat wereldwijd.En wij gaan elektrisch rijden en ons blauw betalen aan die waanzinnige klimaatplannen die niet meer zijn dan een druppel op een hete plaat.
 1. REPORTAGE. Limburgse Turken zamelen spullen in voor groots hulpkonvooi: “De Action is zo goed als leeggekocht”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Limburgse Turken zamelen spullen in voor groots hulpkon­vooi: “De Action is zo goed als leegge­kocht”

  Hun droefenis is niet uit te drukken bij het zien van de catastrofale verwoesting in hun heimat, maar verslagen is de Turkse gemeenschap in ons land niet. Integendeel zelfs. In géén tijd en geheel spontaan ontstaat er in de mijngemeenten een groots hulpkonvooi met goederen, geld en ontelbare handen. “De Turkse gemeenschap is altijd gul als er anderen pech hebben, niet alleen als het ‘eigen volk’ is.”