Een kolencentrale in de Chinese stad Baotou, tegen de Mongoolse grens.
Volledig scherm
Een kolencentrale in de Chinese stad Baotou, tegen de Mongoolse grens. © REUTERS

Chinese fabrieken verder op stoom, ook winkelverkopen stijgen

De Chinese economie vertoonde in de maand oktober tekenen van verbetering. Zo draaiden de fabrieken van de grootste economie van Azië beter dan verwacht. Daarnaast vielen ook de winkelverkopen hoger uit dan voorzien, aldus cijfers van het Chinese bureau voor statistiek. Verder leek de energiecrisis in het land wat af te nemen.

3 reacties

 • Kelly Verlinden

  6 maanden geleden
  China is een bubbel die de hele wereld ofwel in een oorlog zal storten ofwel in één van de zwaarste economische crisissen ooit. Het kan ook een combinatie van beide zijn. Evergrande is nog maar het topje van de ijsberg.
 • John Stahl

  6 maanden geleden
  Enkel jaren terug had China een jaarlijkse economische stijging van tientallen procenten. Nu zitten ze in een economische crisis met hoge inflatie. Als Evergrande een minime rente-betaling kan doen, wordt dit door de media gespind als een success, terwijl de schulden blijven toenemen. Ook de HSR (High Speed Rail) kampt met een schuld van 1.800 Miljard $. En gezien ze niet zelfbedruipend zijn kan dat alleen maar stijgen. De ballon zal wel eens barsten.
 • Luc Snykers

  6 maanden geleden
  Maak je maar geen zorgen het is 15 over 12 maar geen stress a u b moeder aarde zal eind 2022 echt orde op zaken stellen !!!!!
 1. Van volledig bedekt tot ontblote borsten: Franse stad Grenoble schaft verbod op boerkini en monokini in publieke zwembaden af

  Van volledig bedekt tot ontblote borsten: Franse stad Grenoble schaft verbod op boerkini en monokini in publieke zwembaden af

  Het stadsbestuur van Grenoble, in het zuidoosten van Frankrijk, heeft besloten om het dragen van een boerkini - een zwempak dat het volledige lichaam en het hoofd bedekt - toe te staan in alle publieke zwembaden. Burgemeester Éric Piolle benadrukt dat er geen verbod bestaat om religieuze kledij te dragen in het openbaar, “en dat geldt dus ook in het zwembad”. Ook voor vrouwen die net veel minder om het lijf willen hebben kwam er goed nieuws. Zo zal eveneens de monokini - waarbij het bovenlichaam ontbloot is - toegestaan worden. De kwestie zorgde al voor heel wat commotie in het land.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.