De Chinese president Xi Jinping zo eerste leider worden die een derde termijn mag aanvangen sinds de grondlegger van de Volksrepubliek China, Mao Zedong.
Volledig scherm
De Chinese president Xi Jinping zo eerste leider worden die een derde termijn mag aanvangen sinds de grondlegger van de Volksrepubliek China, Mao Zedong. © AP

Chinese Communistische Partij wil weg vrijmaken voor derde ambtstermijn Xi Jinping

BuitenlandDe centrale commissie van de Chinese Communistische Partij wil de weg vrijmaken voor een derde ambtstermijn voor partijleider en president Xi Jinping. De zowat 370 leden van de partijcommissie kwamen maandag in Peking samen voor een vierdaagse bijeenkomst om een “historische resolutie” te bespreken die dat mogelijk moet maken.

0 reacties

  1. ANALYSE. Hoe China’s militaire opbouw het Westen nu al verzwakt
    PREMIUM

    ANALYSE. Hoe China’s militaire opbouw het Westen nu al verzwakt

    Het Westen wordt met de dag nerveuzer over de militaire opbouw van China. Dat land spendeert nu bijna dubbel zo veel aan defensie als tien jaar geleden en steekt zelfs de Amerikanen al op verschillende vlakken voorbij. De heibel over een nieuw bondgenootschap tussen de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië is daar een gevolg van — maar leert ook dat de Chinezen hun leger niet eens hoeven te gebruiken om dat Westen pijn te doen.