Willen christenen in aanmerking komen voor een programma van armoedebestrijding, dan moeten ze afbeeldingen van Christus vervangen door die van president Xi Jinping.
Volledig scherm
Willen christenen in aanmerking komen voor een programma van armoedebestrijding, dan moeten ze afbeeldingen van Christus vervangen door die van president Xi Jinping. © REUTERS

Chinese christenen moeten afbeeldingen van Jezus ruilen voor die van president Xi Jinping

ChinaDuizenden christenen in een verarmd gebied in zuidoost-China hebben hun afbeeldingen van Jezus in de woonkamer moeten vervangen voor een foto van president Xi Jinping. De ruil is een voorwaarde van de regering om in aanmerking te komen voor armoedebestrijding.

3 reacties

 • Lucas De groot

  5 jaar geleden
  Hallo zeg,gans de dag op die zijne kop moeten zien.Nooit zo ik da doen sterf nog liever.
 • evelyne dewulf

  5 jaar geleden
  in god geloven gaat even goed zonder beelden en plaatjes
 • raf stevens

  5 jaar geleden
  En de volgende stap is dan het Christendom verbieden of tegenwerken zoals in sommige Arabische landen en Turkije, waar zelfs kerken niet mogen gerestaureerd of beschermd worden. Over Egypte is genoegzaam bekend wat er met de Kopten gebeurd.
 1. Biden reageert op toespraak Poetin: “VS en hun bondgenoten zullen zich niet laten intimideren”
  Play
  Update

  Biden reageert op toespraak Poetin: “VS en hun bondgeno­ten zullen zich niet laten intimide­ren”

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag in een toespraak in het Witte Huis gezegd dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten zich niet zullen laten intimideren door de Russische president Vladimir Poetin. Hij beloofde dat de NAVO "elke centimeter" van haar grondgebied zal verdedigen. Het Witte Huis ziet echter geen reden tot spoed bij het behandelen van het Oekraïense verzoek tot versneld toetreden tot de NAVO.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.