AFP
Volledig scherm
© AFP

Chinese bevolkingsgroei vertraagt tot laagste niveau sinds jaren zeventig

China kende de voorbije tien jaar de laagste bevolkingsgroei sinds de invoering van de eenkindpolitiek in de jaren zeventig. Daarbij mocht elk koppel maar één kind krijgen om de destijds enorm hoge bevolkingsgroei te remmen. Een en ander blijkt uit de jongste volkstelling, waarvan het nationale statistiekbureau dinsdag de resultaten bekend heeft gemaakt.

8 reacties

 • Guy Stanbel

  1 maand geleden
  Nu nog India
 • anna vandenberg

  1 maand geleden
  Geert Tamsyn, dat één generatie die een dubbele inspanning moeten leveren, als het in Europa zo verder gaat gaan er nog tien generatie tiendubbele inspanningen moeten leveren. Elke inwoner heeft recht op een woning, werk en verzorging, gevolg alle openruimten gaan volgebouwd worden en zal voedsel schaarste volgen en dan de milieu en klimaatproblemen niet vergeten. De gezondheidszorg is verbeterd, minder kindersterfte en de mensen worden ouder.
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Dat is een heel goed resultaat, pas zo kan men armoede en vernietiging van de planeet effectief tegenhouden. De aarde kan maar een bepaald aantal mensen aan.
 • An Peeters

  1 maand geleden
  dat zou beter in Afrika en Azie zo zijn, daar is de overbevolking een enorm probleem. Unicef enz zouden beter op geboortebeperking inzetten
 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  China komt door die vergrijzing zwaar in de problemen, net als Japan trouwens. Daarom probeert de overheid die cijfers op te smukken.
 1. OVERZICHT. Duitsland heropent eerste nachtclub, in deze Europese landen is coronaproof dansen binnenkort ook weer toegelaten
  1

  OVERZICHT. Duitsland heropent eerste nachtclub, in deze Europese landen is corona­proof dansen binnenkort ook weer toegelaten

  De coronapandemie heeft het uitgaansleven het afgelopen anderhalfjaar genadeloos een halt toegeroepen. In ons land blijven de nachtclubs en discotheken voorlopig nog gesloten. Nu de besmettingscijfers in een aantal Europese landen echter langzaam maar zeker lijken te dalen, openen de eerste nachtclubs weer hun deuren. In sommige landen kunnen liefhebbers van het nachtleven de bloemetjes bijgevolg weer buitenzetten. Een overzicht.
 2. Hoofd van de grootste familie ter wereld overleden in India

  Hoofd van de grootste familie ter wereld overleden in India

  De 76-jarige Ziona Chana, oftewel het hoofd van de grootste familie ter wereld, is overleden in de Indiase staat Mizoram. De man laat maar liefst 38 vrouwen, 94 kinderen, 33 kleinkinderen en een achterkleinkind na. Chana was de leider van een religieuze sekte die gelooft in polygamie, een praktijk waarbij iemand met meerdere personen trouwt. De man leed aan diabetes en hoge bloeddruk, wat de oorzaak van zijn overlijden zou zijn geweest.