Een zeepaardje.
Volledig scherm
Een zeepaardje. © thinkstock

Chinees met ruim 200 dode zeepaardjes in bagage opgepakt in Ecuador

In Ecuador is een Chinese man gearresteerd die 213 dode zeepaardjes illegaal naar Nederland probeerde te vervoeren. Dat hebben de gerechtelijke autoriteiten van het land maandag gezegd. De man werd opgepakt op de internationale luchthaven van Guayaquil toen hij aan boord wilde gaan van een vliegtuig naar Amsterdam.

 1. Een wallaby of vogelspin als huisdier? Expert dierenwelzijn legt uit: "Een dier illegaal in huis houden kan een boete opleveren die kan oplopen tot 16.000 euro”
  PREMIUM

  Een wallaby of vogelspin als huisdier? Expert dierenwel­zijn legt uit: "Een dier illegaal in huis houden kan een boete opleveren die kan oplopen tot 16.000 euro”

  Ze hebben vaak niet de aaibaarheidsfactor van trouwe gezelschapsgenoten kat en hond. Toch zijn heel wat mensen dol op hun ‘exotisch’ huisdier. Van luipaardgekko’s en wallaby’s tot axolotls en koningspythons. Wat zegt de wetgeving? Hoeveel kosten zulke dieren? En hoe verzorg je ze? Eric Van Tilburgh, hoofd beleid van de Vlaamse dienst Dierenwelzijn, brengt orde in deze beestenboel.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.