Tijdens een emotionele ceremonie konden vader Sun Haiyang en moeder Peng Siying hun zoon Sun na veertien jaar weer in de armen sluiten.
Volledig scherm
Tijdens een emotionele ceremonie konden vader Sun Haiyang en moeder Peng Siying hun zoon Sun na veertien jaar weer in de armen sluiten. © Screenshot Twitter/Moon Yae

Chinees koppel na 14 jaar herenigd met ontvoerde zoon

ChinaEen koppel uit het zuiden van China is na veertien jaar herenigd met hun zoon. De 18-jarige jongen, Sun Zhuo, werd in 2007 op vierjarige leeftijd ontvoerd in de Chinese stad Shenzhen. Zijn ouders bleven altijd hopen dat ze hun zoon zouden terugvinden. Het verhaal van Sun werd in 2014 zelfs verfilmd in ‘Dearest’, een film van regisseur Peter Chan. Tijdens een emotionele ceremonie konden vader Sun Haiyang en moeder Peng Siying hun zoon eindelijk weer in de armen sluiten. 

  1. Belg in Oekraïne: "Aan de grens met Polen is het heel druk”
    Play

    Belg in Oekraïne: "Aan de grens met Polen is het heel druk”

    De spanning in Oekraïne loopt op. 100.000 Russische militairen zijn in de buurt van de grens. Amerikaanse militairen staan standby om, indien nodig, richting Oost-Europa te trekken. Vlaming Marc Verbruggen woont al vijf jaar in Lviv in Oekraïne, tegen de Poolse grens. “Het conflict speelt zich op dit moment af op 600 kilometer van hier”, vertelt hij. Maar Marc is wel op zijn hoede en staat klaar om te vertrekken. “De kleding ligt klaar en ook het eten staat klaar.”