Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Chinees (85) wil geadopteerd worden, zodat hij niet alleen hoeft te sterven

"Eenzame, sterke man, kan winkelen, koken en voor zichzelf zorgen." De 85-jarige Han Zicheng uit China voelde zich zo eenzaam dat hij een oproep deed om hem te adopteren. Zodat hij niet alleen is als hij sterft in zijn kleine flat in Tianjin, ten zuidoosten van Peking.

4 reacties

 • Gaston Foubert

  3 jaar geleden
  In China is de regering bezig een wet te ontwerpen, die kinderen wil verplichten regelmatig hun ouders te bezoeken. In China worden de familiebanden serieus aangepakt omdat er 167 miljoen mensen van zestig jaar of ouder wonen.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Ik denk dat vele oudjes hier in Europa verkommeren en zouden geadopteerd willen worden. Maar ja, wie gaat ze dan weer uitbuiten ?
 • Peggy Geerts

  3 jaar geleden
  Wat er ook van mag zijn , hij heeft zijn doel bereikt . En er was tenminste één prachtig mens dat bij hem is gebleven tot het einde .
 • DIRK VANGOSSUM

  3 jaar geleden
  Als je in Canada woont is het niet evident om beurtelings voorbij te komen.
 1. Australische lockdownmaatregelen gaan steeds verder: Sydney zet leger in om inwoners thuis te houden

  Australi­sche lockdown­maat­re­ge­len gaan steeds verder: Sydney zet leger in om inwoners thuis te houden

  In de Australische miljoenenstad Sydney is het leger ingezet om te controleren of inwoners de lockdown wel respecteren. Ongewapende militairen zullen samen met de politie patrouilleren in de straten van bepaalde wijken waar het coronavirus aan een opmars bezig is. In de naburige deelstaat Queensland is de lockdown in het zuidelijke gedeelte van de staat verlengd nadat er dertien nieuwe plaatselijke besmettingen met het coronavirus werden geregistreerd. De lockdown is verlengd tot zondagmiddag, zo maakten de gezondheidsautoriteiten bekend.
 2. Wit-Russische sportfunctionarissen zetten atlete onder druk om uit de Spelen te stappen in gelekt audiofragment: “Zet je trots opzij, dit is hoe zelfmoordgevallen eindigen”

  Wit-Russische sportfunc­ti­o­na­ris­sen zetten atlete onder druk om uit de Spelen te stappen in gelekt audiofrag­ment: “Zet je trots opzij, dit is hoe zelfmoord­ge­val­len eindigen”

  In een uitgelekt audiofragment is te horen hoe twee hoge functionarissen van het Wit-Russische Olympische comité de atlete Kristina Tsimanoeskaja proberen te overtuigen om zich terug te trekken uit de Olympische Spelen, nadat ze openlijk kritiek had geuit op haar coaches. De atlete werd door de mannen onder druk gezet om Japan te verlaten en vooral geen verklaringen meer af te leggen. “Laat dit gewoon allemaal vallen. Want hoe meer je je verzet... Weet je hoe een vlieg, hoe harder ze tegenstribbelt, steeds meer verstrikt raakt in een web?", klinkt het dreigend.
 1. Witte Huis schakelt meer dan vijftig influencers in om vaccinatiecampagne bij jongeren boost te geven

  Witte Huis schakelt meer dan vijftig influen­cers in om vaccinatie­cam­pag­ne bij jongeren boost te geven

  Het Witte Huis werkt samen met meer dan vijftig Twitch-streamers, Tiktokkers, YouTubers én de achttienjarige popster Olivia Rodrigo. Zij moeten hun - voornamelijk jonge - digitale doelpubliek ervan overtuigen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Verschillende staten en lokale overheden hebben gelijkaardige campagnes op poten gezet. Dat schrijft ‘The New York Times’.