Gezondheidsmedewerkers in beschermingspak in een speciaal opgezet ziekenhuis in miljoenenstad Wuhan, in de Chinese provincie Hubei. Beeld van 17 februari.
Volledig scherm
Gezondheidsmedewerkers in beschermingspak in een speciaal opgezet ziekenhuis in miljoenenstad Wuhan, in de Chinese provincie Hubei. Beeld van 17 februari. © EPA

China worstelt nog steeds met uitleg over de coronapandemie, nu is er een gevoelig lek over de reactie van het land op de uitbraak

China probeert aan te tonen dat het coronavirus niet in China maar elders is ontstaan. Tegelijk publiceert de Amerikaanse zender CNN vertrouwelijke Chinese documenten waaruit zou blijken dat de Chinese overheid in februari en maart onjuiste aantallen besmettingen heeft gemeld.

13 reacties

 • smet Mike

  2 maanden geleden
  Hoe groot moet de oplichterij nog worden met hun communistisch virus om de mensen hun vrijheid af te nemen china word wereld lijder ze hebben de ideologie van communistisch china in de rest van de wereld toegepast en gaan er een wereldwijd totalitair communistisch regime van maken er bestaat zo geen ziekte coronavirus deseace 2019 je kan griep ook een andere naam geven
 • Daan Roos

  2 maanden geleden
  Geen enkel land, zeker niet de VS, geeft "gevoelige" informatie weg. Dat wil zeggen dat ieder land zelf alles moet controleren en niet alles laat afhangen van een ander!
 • luc caels

  2 maanden geleden
  Er is al langer bekent gemaakt, dat het corona virus al onder de mensen was in 2019. En dat het zeker niet uit China kwam.
 • willem piening

  2 maanden geleden
  Openheid van de Chinese regering in een onderzoek naar het ontstaan en waar het vandaan komt is zeer welkom, maar niet om de schuld te geven maar om een dergelijke pandemie te vermeiden en zou de WHO China kunnen helpen een beter systeem voor opsporing van dergelijke pandemieen te ontwikkelen. Een pandemie als deze kon even goed in andere landen gebeuren gezien de incubatie tijd en het vertonen van de symptomen.
 • Rudi Van Goethem

  2 maanden geleden
  Natuurlijk is China de oorzaak, maar wat gaan ze nu doen in Europa en de rest van het westen, veel wind maken, want ze hebben alles voor veel geld verkocht aan de Chinezen. Als die dan de geldkraan dicht draaien gaan we hier 100 jaar terug.
 1. LIVE. Kersverse president Joe Biden “optimistischer dan ooit” over toekomst van de VS

  LIVE. Kersverse president Joe Biden “optimisti­scher dan ooit” over toekomst van de VS

  Joe Biden heeft vandaag in Washington D.C. de eed afgelegd als de 46ste president van de Verenigde Staten. De inauguratie vond plaats onder extreem strenge veiligheidsmaatregelen, nadat Trump-aanhangers op 6 januari het Capitool bestormden omdat ze de verkiezingsuitslag niet accepteren. Donald Trump was niet aanwezig op de eedaflegging en brak zo een jarenlange traditie. Volg hier al het nieuws over de inauguratie op de voet.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Waarom Trump zichzelf uiteindelijk geen gratie gaf, maar wel gratie verleende aan Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black

  Waarom Trump zichzelf uiteinde­lijk geen gratie gaf, maar wel gratie verleende aan Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black

  Al wekenlang circuleerden er geruchten in Washington als zou aftredend Amerikaans president Donald Trump aan zichzelf gratie verlenen, maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Zijn adviseurs hebben het hem ten stelligste afgeraden en daar zijn enkele gegronde redenen voor. Toch zou Trump in zijn laatste uren nog een honderdtal gratiebesluiten ondertekenen. Alvast oud-adviseur Steve Bannon en de rappers Lil Wayne en Kodak Black kregen in de allerlaatste uren van zijn presidentschap een pardon. Realityster Joe Exotic hoopte ook op gratie, maar blijft in de cel vastzitten.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"