Een varkensboerderij in Huainan, China.
Volledig scherm
Een varkensboerderij in Huainan, China. © REUTERS

China wil varkensvlees uit nationale reserves halen

China overweegt te putten uit zijn strategische reserves aan varkensvlees om de prijzen te stabiliseren en speculatie tegen te gaan. Dat heeft het agentschap voor economische planning dinsdag bekendgemaakt.

2 reacties

 • Kristof Verheyen

  1 maand geleden
  @Karel van Velzeke. Al die bureaucraten die vanuit hun hoge torens de boeren zitten te pesten, inclusief alle politici die hieraan deelnemen zullen in hun eigen voeten schieten, eenmaal eind dit jaar de voedselcrisis begint. De bevolking die honger lijdt zullen ze weg stemmen. En hongerige buik zal beslissingen nemen die niet te beïnvloeden is door propaganda
 • Karel van Velzeke

  1 maand geleden
  zoals ze onze boeren hier aan het pesten zijn zullen we hier ook wel zonder vlees en melk geraken .
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Duitse bondskanselier Scholz ontkent rol bij kolossaal bankschandaal in Hamburg

  Duitse bondskanse­lier Scholz ontkent rol bij kolossaal bankschan­daal in Hamburg

  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft in gesprek met de pers weersproken ooit politieke invloed te hebben misbruikt toen hij burgemeester van Hamburg was in een schandaal rond de particuliere Hamburgse Warburg-bank. De financiële top van de gemeente Hamburg zou mogelijk een dubieuze invloed hebben gehad op de behandeling van de fraudezaak. Scholz wordt er komende week in Hamburg in een hoorzitting over aan de tand gevoeld.
 3. Mailbox van Russisch militair parket gekraakt en dat geeft heel ander beeld van leven achter Russische frontlinie dan Kremlin laat geloven

  Mailbox van Russisch militair parket gekraakt en dat geeft heel ander beeld van leven achter Russische frontlinie dan Kremlin laat geloven

  Onderzoeksjournalisten van factchecker ‘Bellingcat’ en de onafhankelijke krant ‘The Insider’ zijn erin geslaagd de hand te leggen op een hele reeks klachtenbrieven uit de mailbox van het Russisch militair parket. Ze werden geschreven door gewone Russen, Russische militairen en familie van die militairen, en schetsen een ontluisterend beeld van hoe het er achter de Russische frontlinie in Oekraïne aan toegaat. Dat blijkt heel anders te zijn dan wat het Kremlin laat geloven.
 1. “Russen houden 100-tal medewerkers van kerncentrale Zaporizja gegijzeld”

  “Russen houden 100-tal medewer­kers van kerncentra­le Zaporizja gegijzeld”

  Russische troepen die de Oekraïense kerncentrale Zaporizja bezetten, bereiden zich voor om ze te verbinden met de Krim, het schiereiland dat in 2014 door Moskou werd geannexeerd. Het gevolg is dat de Russen, volgens de Oekraïense exploitant Energoatom, schade toebrengen aan de kerncentrale door de stroomopwekking om te leiden. De Russische militairen houden momenteel zo’n 100 Oekraïense personeelsleden gevangen op de site, zegt Petro Kotin, voorzitter van Energoatom.
 2. Europese Commissie geeft kritiek op passage over elektrische wagens in Amerikaans klimaatpakket

  Europese Commissie geeft kritiek op passage over elektri­sche wagens in Amerikaans klimaatpak­ket

  De Europese Commissie heeft kritiek geuit op een passage in het nieuwe pakket met maatregelen voor klimaat en sociale zaken dat de VS neemt. Het gaat om de fiscale voordelen die voorzien worden voor kopers van elektrische auto's. Die voordelen worden enkel toegekend wanneer een bepaald deel van de batterijonderdelen uit de VS komt. "De Europese Unie maakt zich grote zorgen over deze mogelijke nieuwe trans-Atlantische handelsbelemmering die de VS momenteel aan het bespreken zijn", aldus een woordvoerster van de Europese Commissie in Brussel.