"We maken niet de belofte om afstand te doen van het gebruik van geweld en behouden de mogelijkheid om alle noodzakelijke maatregelen te nemen”, schrijft China in het witboek.
Volledig scherm
"We maken niet de belofte om afstand te doen van het gebruik van geweld en behouden de mogelijkheid om alle noodzakelijke maatregelen te nemen”, schrijft China in het witboek. © AP

China wil koste wat kost herenigen met Taiwan en ziet "gebruik van geweld" als optie

China is niet van plan om zomaar "afstand te doen van het gebruik van geweld" bij zijn ambitie om zich te herenigen met Taiwan. Dat staat in het witboek van de Chinese regering over de militaire strategie van de volksrepubliek.

  1. Tienduizenden in Taiwan op straat tegen pro-Chinese media

    Tienduizen­den in Taiwan op straat tegen pro-Chinese media

    Tienduizenden Taiwanezen hebben vandaag zware regen getrotseerd voor een betoging tegen pro-Chinese "rode" media en de Chinese invloed op de Taiwanese democratie. De betoging was georganiseerd door Huang Kuo-chang, een links parlementslid, en Holger Chen, een bodybuilder en bekende YouTuber. Doel van de betoging was "verzet tegen het totalitarisme van China en de zware infiltratie van Chinese invloed in economie, media en andere facetten van onze samenleving", zei Chen.