Witte Huis-woordvoerster Jen Psaki.
Volledig scherm
Witte Huis-woordvoerster Jen Psaki. © Photo News

China wijst verder onderzoek naar oorsprong coronapandemie af: “Dit is onverantwoord en gevaarlijk”

China heeft een voorstel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) afgewezen om verder onderzoek te doen naar de oorsprong van de coronapandemie. “Dit is onverantwoord en gevaarlijk. Het is niet het moment om dwars te gaan liggen”, stelt Witte Huis-woordvoerster Jen Psaki.

 1. Wit-Rusland sluit grens met Litouwen om instroom migranten te blokkeren
  5

  Wit-Rus­land sluit grens met Litouwen om instroom migranten te blokkeren

  Wit-Rusland gaat verschillende delen van zijn grenzen sluiten om te verhinderen dat migranten die het land uitgezet zijn vanuit Litouwen het land terug binnenkomen. “Vanaf heden mag niemand de grens nog oversteken aan beide zijden, zowel in het zuiden als het westen”, zo laat de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko donderdag weten aan het staatspersagentschap Belta. De Europese Unie verwijt Wit-Rusland dat het doelgericht migranten laat passeren richting Europese Unie.
 2. Turkse brand bereikt kolencentrale, gevaar voorlopig geweken: “Kans dat hele regio Bodrum zonder elektriciteit komt te zitten”
  Play

  Turkse brand bereikt kolencen­tra­le, gevaar voorlopig geweken: “Kans dat hele regio Bodrum zonder elektrici­teit komt te zitten”

  Een bosbrand in de Turkse provincie Mugla heeft, ondanks massale brandweerinzet, een tijdlang een elektriciteitscentrale bereikt. De centrale, die met kolen wordt gestookt, is gisterenavond ontruimd maar de autoriteiten vrezen dat het vuur de voorraad kolen kan bereiken. “Voorlopig is het gevaar geweken, maar veel hangt af van de sterkte van de wind”, zegt VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers.