Het ministerie van Onderwijs stelt na onderzoek onder meer dat sommige afgebeelde kinderen "lelijk" zijn en de illustraties "geen positief beeld" van Chinese kinderen vertonen.
Volledig scherm
Het ministerie van Onderwijs stelt na onderzoek onder meer dat sommige afgebeelde kinderen "lelijk" zijn en de illustraties "geen positief beeld" van Chinese kinderen vertonen. © Future Publishing via Getty Imag

China wijst 27 ambtenaren terecht voor “tragisch lelijke” tekeningen in schoolboeken

China heeft maar liefst 27 ambtenaren ontslagen of terechtgewezen na grote verontwaardiging over illustraties in een reeks wiskundeboeken voor basisschoolkinderen. Het ministerie van Onderwijs stelt na onderzoek onder meer dat sommige afgebeelde kinderen "lelijk" zijn en de illustraties "geen positief beeld" van Chinese kinderen vertonen.

 1. “België blijft draaischijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  “België blijft draai­schijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  België blijft, ondanks de Russische inval in Oekraïne, een internationale draaischijf voor Russisch vloeibaar gas. Zo importeerde België vorig jaar 28 procent meer lng uit Rusland dan in 2021. Dat blijkt uit berekeningen van Greenpeace België, waarover het zaterdag bericht samen met ngo's Bond Beter Leefmilieu en Vredesactie. Zij willen dat het contract tussen gasnetbeheerder Fluxys en het Russische Yamal LNG wordt stopgezet.
 2. “Annie M.G. Schmidt zei me ooit: ‘niks aantrekken van dat feminisme.’”Jeugdauteur Mariette Vanhalewijn (82) van wereldklasse krijgt expo in geboortedorp Meulebeke
  PREMIUM
  Meulebeke

  “Annie M.G. Schmidt zei me ooit: ‘niks aantrekken van dat feminisme.’”Jeugdauteur Mariette Vanhale­wijn (82) van wereldklas­se krijgt expo in geboorte­dorp Meulebeke

  Haar bekendste boeken ‘Een koffertje vol dromen’ en ‘Gaatjes in de hemel’ roepen bij heel wat volwassenen nostalgische gevoelens op. Nu Mariette Vanhalewijn al zes decennia kinderverhalen schrijft, eert de bibliotheek van haar geboortedorp Meulebeke de inmiddels 82-jarige jeugdauteur met een overzichtstentoonstelling.
 1. Meer dan twintig uitgevers wezen ‘Harry Potter’-manuscript van J.K. Rowling af, de rest is geschiedenis
  PREMIUM
  Celebrities

  Meer dan twintig uitgevers wezen ‘Harry Pot­ter’-manuscript van J.K. Rowling af, de rest is geschiede­nis

  Het is deze zomer maar liefst 25 jaar geleden dat het eerste deel van de Harry Potter-boekenreeks verscheen, van de Britse J.K. Rowling (56). Haar boeken maakten haar alom geliefd en steenrijk, maar na discutabele uitspraken verschijnen er de laatste tijd serieuze smetjes op haar blazoen. Portret van een onzeker, getroebleerd meisje dat uitgroeide tot een mondige, veelbesproken schrijfmiljardair.