Een auto van de Amerikaanse ambassade in China wacht aan het Tianjin Binhai No. 1 Hotel in Peking. Binnen zouden gesprekken plaatsvinden tussen de Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken Xie Feng en de Amerikaanse topdiplomate Wendy Sherman.
Volledig scherm
Een auto van de Amerikaanse ambassade in China wacht aan het Tianjin Binhai No. 1 Hotel in Peking. Binnen zouden gesprekken plaatsvinden tussen de Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken Xie Feng en de Amerikaanse topdiplomate Wendy Sherman. © AP

China vraagt Washington om te stoppen met ‘demonisering’

De betrekkingen tussen de Verenigde Staten en China bevinden zich in een impasse en Washington moet stoppen met het "demoniseren" van Peking. Dat zei een Chinese afgevaardigde vandaag tijdens het bezoek van een Amerikaanse topdiplomate aan China.

  1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
    Independer

    Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

    Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.