De toegangspoort van een "heropvoedingskamp" voor Oeigoeren in China.
Volledig scherm
De toegangspoort van een "heropvoedingskamp" voor Oeigoeren in China. © REUTERS

China straft Verenigd Koninkrijk om “leugens” over Oeigoeren

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag sancties aangekondigd tegen meerdere Britse organisaties en functionarissen, omdat zij "leugens en desinformatie" over de situatie in de provincie Xinjiang zouden verspreiden.

4 reacties

 • Alfons Vanacker

  6 maanden geleden
  Deze foto bewijs niet dat het om een "heropvoedingskamp" gaat in aanbouw. "De toegangspoort van een "heropvoedingskamp" voor Oeigoeren in China", negers staat er vermeld "heropvoedingskamp". De tekst zegt: wees voorzichtig bij het betreden van de werf.
 • Christine Laevers

  6 maanden geleden
  Europa en zelfs Brexit Engeland laat de Oeigoeren niet los. Het zal wel niet de enige reden zijn. Wacht maar af tot de pers een lek heeft.
 • paola nerozzi

  6 maanden geleden
  Dat ieder land zich met zijn eigen wetten en plichten moeit de Engelsen zijn ook geen doetjes die discrimineren ook en keer ieder voor zijn eigen deur
 • José Lippens

  6 maanden geleden
  Breng eerst in eigen rangen orde op zaken eer men zich met anderen bemoeit.
 1. Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehouden op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behandeling en moet woord houden”
  UPDATE
  12

  Voormalige Catalaanse leider Puigdemont aangehou­den op Sardinië: “Spanje zou niets ondernemen tijdens behande­ling en moet woord houden”

  De voormalige premier van Catalonië, Carles Puigdemont, is aangehouden op het Italiaanse eiland Sardinië. De advocaat van Puigdemont (58) meldt dat hij bij aankomst op de luchthaven van Alghero door de douane werd gearresteerd. Er liep een internationaal arrestatiebevel tegen de voormalige premier die vier jaar geleden naar ons land vluchtte in nasleep van het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. Advocaat Paul Bekaert is een spoedprocedure bij het Europees Hof van Justitie gestart om de onmiddellijke vrijlating te eisen, zei hij bij HLN LIVE.