De toegangspoort van een "heropvoedingskamp" voor Oeigoeren in China.
Volledig scherm
De toegangspoort van een "heropvoedingskamp" voor Oeigoeren in China. © REUTERS

China straft Verenigd Koninkrijk om “leugens” over Oeigoeren

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag sancties aangekondigd tegen meerdere Britse organisaties en functionarissen, omdat zij "leugens en desinformatie" over de situatie in de provincie Xinjiang zouden verspreiden.

4 reacties

 • Alfons Vanacker

  2 jaar geleden
  Deze foto bewijs niet dat het om een "heropvoedingskamp" gaat in aanbouw. "De toegangspoort van een "heropvoedingskamp" voor Oeigoeren in China", negers staat er vermeld "heropvoedingskamp". De tekst zegt: wees voorzichtig bij het betreden van de werf.
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Europa en zelfs Brexit Engeland laat de Oeigoeren niet los. Het zal wel niet de enige reden zijn. Wacht maar af tot de pers een lek heeft.
 • paola nerozzi

  2 jaar geleden
  Dat ieder land zich met zijn eigen wetten en plichten moeit de Engelsen zijn ook geen doetjes die discrimineren ook en keer ieder voor zijn eigen deur
 • José Lippens

  2 jaar geleden
  Breng eerst in eigen rangen orde op zaken eer men zich met anderen bemoeit.
 1. Igor (17) ontwikkelde drone die landmijnen opspoort terwijl hij in Oekraïense schuilkelder verbleef
  Oorlog in Oekraïne
  9

  Igor (17) ontwikkel­de drone die landmijnen opspoort terwijl hij in Oekraïense schuilkel­der verbleef

  Op amper 17-jarige leeftijd heeft de Oekraïense tiener Igor Klymenko een drone ontwikkeld die landmijnen kan opsporen. Hij legde de laatste hand aan het toestel in een schuilkelder op het Oekraïense platteland, waar hij met zijn familie ging schuilen tegen Russische aanvallen. De pientere jongen won met zijn uitvinding de Global Student Prize, die vorige week in New York werd uitgereikt. De prijzenpot van 100.000 dollar (ruim 102.300 euro) wil Igor deels gebruiken om zijn drone verder te ontwikkelen.