Illustratiebeeld: lage waterstand op de Yangtze rivier in Wuhan in de provincie Hubei, China. Beeld gemaakt op 15 augustus. De problemen met het stroomverbruik doen zich voor in de provincie Sichuan.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: lage waterstand op de Yangtze rivier in Wuhan in de provincie Hubei, China. Beeld gemaakt op 15 augustus. De problemen met het stroomverbruik doen zich voor in de provincie Sichuan. © VIA REUTERS

China rantsoeneert elektriciteit door droogte en hitte

Bedrijven in het zuidwesten van China moeten hun stroomverbruik terugschroeven. De regio kampt met temperaturen van meer dan veertig graden, met veel vraag naar elektriciteit tot gevolg. De waterkrachtcentrales die de stroom moeten leveren, lijden evenwel onder lage waterstanden.

  1. Rusland laat Roger Waters spreken op de VN-Veiligheidsraad: “Wat is het volgende? Mr. Bean?”
    15

    Rusland laat Roger Waters spreken op de VN-Veilig­heids­raad: “Wat is het volgende? Mr. Bean?”

    Rusland heeft Pink-Floyd-medeoprichter Roger Waters gevraagd om de VN-Veiligheidsraad toe te spreken tijdens een vergadering die aangevraagd is door Moskou om de levering van wapens aan Oekraïne te bespreken. In het verleden heeft de zanger zich al negatief uitgelaten tegen de westerse wapenleveringen. “Russische diplomatie was vroeger serieus. Wat is het volgende? Mr. Bean?” zei een anonieme diplomaat van de VN-Veiligheidsraad.