Volledig scherm

China rangschikt alle inwoners: wie slecht scoort, mag trein of vliegtuig niet meer op (en dat is nog maar het begin)

China voert in mei een systeem in dat inwoners kan verhinderen trein- of vliegtuigtickets te kopen. Het gaat dan om mensen die slecht scoren in het zogenaamde 'sociaalkredietsysteem' van de overheid, een obscure ranglijst waarbij je score zelfs zou zakken als je je fiets op de stoep parkeert. Aan de grondslag ligt het adagium 'Eens onbetrouwbaar, altijd ingeperkt' van president Xi Jinping. 

182 reacties

 • johanneke li

  2 jaar geleden
  als het systeem goed is ontworpen moet dit mogelijk zijn, maar hier is het duidelijk overdreven als het de mens duidelijk in zijn ontplooing tegenhoudt; geen lening, geen openbare verplaatsingen etc voor gekende terroristen is dit ok, maar niet omdat je je fiets een paar keer verkeerd parkeert!
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  DE OPLOSSING onmiddellijk invoeren voor onze onbekwame politiekers en rechters met gevolg ,is het van het om de staatsschuld in te dijken en ze aan t werk te krijgen ipv te kakelen als kiekens zonder kop
 • ignace lambert

  3 jaar geleden
  niet testen meteen ermee beginnen in Belgie toch
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Camera's tot in het toilet en douches, databases, digitale identificatie ... de mensenmaatschappijen zijn compleet ontwricht. Niemand kan iemand anders nog vertrouwen. Een nieuw tijdperk is aangebroken. Een tijdperk van 'ontmenselijking'.
 • Walter Lippens

  3 jaar geleden
  Alleen zij die iets te verbergen hebben kunnen hier tegen zijn.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"