AP
Volledig scherm
© AP

China presenteert ‘nieuw’ klimaatplan vlak voor COP26-top

China, het land met de hoogste uitstoot van broeikasgassen ter wereld, heeft donderdag zijn nieuwe klimaatdoelstellingen aan de Verenigde Naties (VN) voorgesteld. Dat meldt de VN zelf.

4 reacties

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Op deze planeet is het niet simpel om zomaar een oud systeem van fossiele energie om te draaien. De economie te laten draaien tijdens dat proces. Dat geldt voor elke natie en voor elk land. Het is kiezen tussen sociale onlusten nu, of een beetje later. Het is wikken en wegen. Maar het is al veel te laat. Dat gaat vuurwerk geven op sociaal niveau want 90% van de mensen zijn alleen maar verbruikers zonder na te denken.
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Die gaan weer heel mooie verhaaltjes vertellen en verder niets maar dan ook niets doen voor het milieu kwestie van goedkoper te zijn en de markt te overspoelen.
 • Tamsin Andersen

  1 jaar geleden
  India en Australië liggen dwars, China is niet ambitieus genoeg,…. En Europa wil weer de beste van de klas zijn zeker, het mag immers wat kosten. Dat iedereen moet meewerken, omdat het anders niks gekort is, weet iedereen, behalve de politici. Ze gaan ons op kosten jagen voor verloren moeite.
 • Dirk Verschueren

  1 jaar geleden
  Allez, de teneur is weer China is een boosdoener. Maar per hoofd van de bevolking stoot de VS 2 keer meer uit dan China. China is gewoonweg 4 keer groter dan de VS. Ook België stoot per capita 10% meer uit! Daarenboven zijn vooral de VS verantwoordelijk voor het huidige probleem, gedurende 50 jaar zijn ze veruit de grootste vervuiler geweest, daarom warmt de aarde nu op, niet omdat China de laatste jaren een economische macht is. China's plannen zijn dan ook nog stukken ambitieuzer dan de VS.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Lahbib hoopt op snelle hervatting van dialoog over geweld in Oost-Congo

  Lahbib hoopt op snelle hervatting van dialoog over geweld in Oost-Con­go

  "Men moet absoluut een escalatie vermijden die zou leiden naar een oorlog in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Het is tijd dat de betrokken partijen stoppen met elkaar de verantwoordelijkheid te geven en tonen wat ze willen doen om de vrede te herstellen". Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib vrijdag verklaard naar aanleiding van haar onderhoud met de Congolese president Félix Tshisekedi in Kinshasa.