AP
Volledig scherm
© AP

China presenteert ‘nieuw’ klimaatplan vlak voor COP26-top

China, het land met de hoogste uitstoot van broeikasgassen ter wereld, heeft donderdag zijn nieuwe klimaatdoelstellingen aan de Verenigde Naties (VN) voorgesteld. Dat meldt de VN zelf.

4 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Op deze planeet is het niet simpel om zomaar een oud systeem van fossiele energie om te draaien. De economie te laten draaien tijdens dat proces. Dat geldt voor elke natie en voor elk land. Het is kiezen tussen sociale onlusten nu, of een beetje later. Het is wikken en wegen. Maar het is al veel te laat. Dat gaat vuurwerk geven op sociaal niveau want 90% van de mensen zijn alleen maar verbruikers zonder na te denken.
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Die gaan weer heel mooie verhaaltjes vertellen en verder niets maar dan ook niets doen voor het milieu kwestie van goedkoper te zijn en de markt te overspoelen.
 • Tamsin Andersen

  1 maand geleden
  India en Australië liggen dwars, China is niet ambitieus genoeg,…. En Europa wil weer de beste van de klas zijn zeker, het mag immers wat kosten. Dat iedereen moet meewerken, omdat het anders niks gekort is, weet iedereen, behalve de politici. Ze gaan ons op kosten jagen voor verloren moeite.
 • Dirk Verschueren

  1 maand geleden
  Allez, de teneur is weer China is een boosdoener. Maar per hoofd van de bevolking stoot de VS 2 keer meer uit dan China. China is gewoonweg 4 keer groter dan de VS. Ook België stoot per capita 10% meer uit! Daarenboven zijn vooral de VS verantwoordelijk voor het huidige probleem, gedurende 50 jaar zijn ze veruit de grootste vervuiler geweest, daarom warmt de aarde nu op, niet omdat China de laatste jaren een economische macht is. China's plannen zijn dan ook nog stukken ambitieuzer dan de VS.
 1. Proces over 57 miljard dollar ontrafelt mysterie uitvinder bitcoin niet, of toch wél?

  Proces over 57 miljard dollar ontrafelt mysterie uitvinder bitcoin niet, of toch wél?

  De ‘bitcoinsrechtszaak van de eeuw’, zo werd het proces tegen de Australische computerwetenschapper Craig Wright in Florida genoemd. De hoop van waarnemers was dat de ware identiteit van Satoshi Nakamoto, het mysterieuze brein achter het bitcoinsysteem, zou worden achterhaald. Zelfverklaard bitcoinuitvinder Wright won grotendeels de zaak tegen hem over cryptomunten ter waarde van zo’n 57 miljard dollar (50 miljard euro), wat hem nu opnieuw doet beweren dat hij wel degelijk de uitvinder is. Sceptici vinden het dan weer een gemiste kans voor de échte test.