Een 'bitcoinmijn' in Sichuan, China.
Volledig scherm
Een 'bitcoinmijn' in Sichuan, China. © EPA

China pakt productie cryptomunten harder aan

China voert de strijd tegen de productie van cryptomunten zoals bitcoins verder op. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg zijn in meerdere provincies verscherpte inspecties uitgevoerd. Vooral het hoge energieverbruik door het zogenaamde ‘minen’ is een bron van zorg voor de Chinese autoriteiten, zeker nu het winterseizoen eraan komt.

6 reacties

 • Gaby Weyenberg

  1 maand geleden
  Past in de filosofie: we kunnen het niet controleren, dus we gaan het niet kunnen belasten. Conclusie: verbieden die boel. En er zijn er die dat in het vrije westen ook willen? Goe bezig!
 • Carl Op de Beeck

  1 maand geleden
  In China is er tenminste nog een gezonde overheidscontrole.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Wees gerust de cryptomunten en -rage is ten dode opgeschreven. Er zal een wereldwijd verbod komen en de munten worden waardeloos. Leuk voor de believers!
 • Roland Peeters

  1 maand geleden
  Tegen iets optreden dat is iets wat Europa niet durft.
 • niki peeters

  1 maand geleden
  Hupla…morgen de bitcoin weer omlaag…
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.