De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi (links) en zijn Amerikaanse ambtgenoot Anthony Blinken (rechts).
Volledig scherm
De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi (links) en zijn Amerikaanse ambtgenoot Anthony Blinken (rechts). © REUTERS

China ontstemd om hetze over “spionageballon”, maar Pentagon spot tweede ballon in Latijns-Amerika

UpdateHet Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag herhaald dat de ballon die boven de Verenigde Staten zweeft daar per ongeluk terecht is gekomen. Ook beschuldigt het ministerie Amerikaanse politici en media ervan de situatie te misbruiken om China in een kwaad daglicht te stellen. Vrijdagavond (lokale tijd) meldde het Pentagon dat er een tweede “spionageballon” is gespot boven Latijns-Amerika.

  1. Exclusief interview met Oekraïense tophacker: “Het begon allemaal met onze ‘sofastrijders’. Die vielen vanuit hun zetel met hun laptop Russische websites aan”
    PREMIUM
    6

    Exclusief interview met Oekraïense tophacker: “Het begon allemaal met onze ‘sofastrij­ders’. Die vielen vanuit hun zetel met hun laptop Russische websites aan”

    Hij is één van die atypische strijders sinds de Russische inval in Oekraïne, Nikita Knysj. Ex-medewerker bij de Oekraïense inlichtendienst SBU en intussen aanvoerder van misschien wel het grootste cyberleger van Europa. We kunnen hem exclusief spreken over de virtuele strijd van het land. “Voor hackers gelden geen regels in oorlogstijd.”