Lancering van een raket met drie Chinese astronauten vorige week richting het ruimtestation Tiangong, Chinees voor Hemels Paleis. Ter illustratie.
Volledig scherm
Lancering van een raket met drie Chinese astronauten vorige week richting het ruimtestation Tiangong, Chinees voor Hemels Paleis. Ter illustratie. © REUTERS

China ontkent test met hypersonische raket: “Was routinetest met ruimtevaartuig”

Peking heeft maandag bevestigd dat het onlangs lanceringstesten heeft uitgevoerd, nadat de Financial Times had bericht over tests met een hypersonische nucleaire raket. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ontkende echter dat het om een raket ging. Woordvoerder Zhao Lijian had het over een "routinetest" met een "ruimtevaartuig". De VS zijn naar eigen zeggen “verontrust”.

  1. China voert in het geheim test met hypersonische raket uit en verrast daarmee VS

    China voert in het geheim test met hypersoni­sche raket uit en verrast daarmee VS

    China heeft een test uitgevoerd met een hypersonische raket die nieuwe mogelijkheden biedt op nucleair gebied. Dat meldt zakenkrant de Financial Times op basis van ingewijden. Volgens het bericht heeft Peking de test in augustus in het geheim uitgevoerd. De raket zou in een baan rond de aarde hebben gevlogen, voordat het naar zijn doel afdaalde. Volgens bronnen landde de raket uiteindelijk op 32 kilometer afstand van dit doel.