Hua Chunying, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken
Volledig scherm
Hua Chunying, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken © REUTERS

China kondigt sancties aan tegen VS over Hongkong en Taiwan

De Chinese regering heeft maandag nieuwe sancties aangekondigd tegen de Verenigde Staten. Daarmee reageert het op eerdere Amerikaanse sancties na de massale arrestatie van prodemocratische betogers in Hongkong. Daarnaast werden ook sancties tegen de Amerikanen genomen als reactie op een virtuele ontmoeting tussen de Amerikaanse ambassadeur voor de Verenigde Naties Kelly Craft en de Taiwanese president Tsai Ing-wen. Dat meldde de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying.

4 reacties

 • paul van gele

  2 jaar geleden
  Ze gaan nog janken nu dat Donald Trump weg is uit het witte huis en de economie verder ga worden uitverkocht aan de Chinezen.
 • Ozzy Dhondt

  2 jaar geleden
  Koop gewoon geen brol meer dat uit China komt, dat is het enige dat zal pijn doen voor de Chinezen.
 • Kristof Breskens

  2 jaar geleden
  Op grote schaal de mensenrechten schenden, mensen om politieke redenen achter de tralies zetten, mensen 24u op 24 in de gaten houden met camera's en achteraf bestraffen, het gebeurt continu in China. Voor de EU is het allemaal geen probleem blijkbaar. Hier kappen ze liever op Donald Trump en een paar honderd onnozelaars die foto's gingen trekken in het kapitool. Dat is het veel erger volgens de EU-bobo's.
 • Jozef Nagels

  2 jaar geleden
  Als de VS sancties tegen China afkondigt, ligt het voor de hand dat China sancties tegen de VS afkondigt. De VS en bij uitbreiding de EU moeten stoppen met altijd maar sancties af te kondigen als een door hen gecreëerde geopolitieke vijand de zogezegde democratie en mensenrechten naar Westers model zou schenden. Waarom dan geen sancties tegen Spanje? Tegen België? Ha neen, die zitten in het Westers kamp. Die mogen hun politieke tegenstanders opsluiten.
 1. Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen
  97

  Russisch staatsgas­be­drijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen

  Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.