Illustratiebeeld: Een Chinees gezin in Peking.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: Een Chinees gezin in Peking. © AFP

China kondigt financiële voordelen voor jonge gezinnen aan om geboortecijfer te boosten

China heeft aangekondigd dat inwoners met kinderen nieuwe voordelen zullen genieten, waaronder belastingvoordelen en financiële steun bij onderwijs en huisvesting. Het land hoopt zo meer mensen aan te zetten een gezin te stichten en het geboortecijfer op te krikken. China registreerde vorig jaar het laagste geboortecijfer sinds 1978.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. VN-Veiligheidsraad komt vrijdag bijeen over Nord Stream-lekken, “meer dan helft van gas al verdwenen”

  VN-Veilig­heids­raad komt vrijdag bijeen over Nord Stream-lek­ken, “meer dan helft van gas al verdwenen”

  Op vraag van Moskou komt de VN-Veiligheidsraad vrijdag bijeen over de lekken in de aardgaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2, zo meldt de Russische ambassadeur bij de VN. De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zacharova, had eerder al op Telegram aangekondigd dat Moskou die intentie heeft. Volgens de Deense autoriteiten is al meer dan de helft van het gas uit de pijpleidingen verdwenen in de atmosfeer.