De Chinese leiders beschouwen Taiwan als een deel van de Volksrepubliek China. Na een bezoek van Nancy Pelosi, voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, begon het Chinese leger met militaire oefeningen rond het eiland.
Volledig scherm
De Chinese leiders beschouwen Taiwan als een deel van de Volksrepubliek China. Na een bezoek van Nancy Pelosi, voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, begon het Chinese leger met militaire oefeningen rond het eiland. © AP

China kondigt einde aan van militaire oefeningen bij Taiwan

China heeft zijn militaire oefeningen rond Taiwan na zes dagen voorlopig beëindigd. Dat heeft het leger via het sociale medium Weibo laten weten.

  1. Trein met honderden passagiers ontspoord in Nederlands-Limburg, geen gewonden

    Trein met honderden passagiers ontspoord in Nederlands-Lim­burg, geen gewonden

    Tussen het Nederlands-Limburgse Weert en Haelen is in de nacht van zaterdag op zondag een intercity met aan boord honderden passagiers ontspoord. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. De Nederlandse Spoorwegen (NS) liet weten dat de reizigers met een vervangende trein naar het nabijgelegen Roermond zijn gebracht. De oorzaak van de ontsporing was een aanrijding met een spoorstaaf.