Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

China komt mogelijk met nieuwe wet om ouders van “stoute kinderen” te straffen

In China komt er mogelijk een nieuwe wet om niet enkel stoute kinderen, maar ook hun ouders te straffen. Zo wil Peking ouders of voogden verantwoordelijk stellen indien hun kinderen zich slecht gedragen of misdaden plegen. “Er zijn veel redenen waarom adolescenten zich misdragen, en het gebrek aan opvoeding of een ongeschikte opvoeding zijn de grootste oorzaken”, aldus Zang Tiewei, de woordvoerder van het Nationaal Volkscongres. 

13 reacties

 • Pizzeltje Robot

  4 weken geleden
  Dat zouden ze hier eens moeten proberen...
 • Marjan Frankie

  1 maand geleden
  Iedereen is hier gelijk denkend waarom is dit dan nog geen wetsvoorstel geworden Democratie is niet bestaand
 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  En wat met kinderen die gewoon hyperkinetisch zijn? Dat los je niet op met opvoeding en boetes.
 • Eric Brocatus

  1 maand geleden
  Zij die roepen "moeten ze hier ook doen" hebben blijkbaar niet door dat het met onze opvoedbeperkingen niet mogelijk is. Ga in China eens vertellen dat een pedagogische tik niet kan. Opvoeding in China is wel iets anders dan in het westen en met maar 1 doel, iedereen netjes in de pas laten lopen en geen tegenspraak dulden.
 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  En iedereen weet wie hier veel zal moeten betalen. Want het zijn altijd dezelfden hé.
 1. Voormalig stafchef van Donald Trump: “Trump legde drie dagen voor verkiezingsdebat met Biden positieve coronatest af”

  Voormalig stafchef van Donald Trump: “Trump legde drie dagen voor verkie­zings­de­bat met Biden positieve coronatest af”

  Mark Meadows, een ex-medewerker van Donald Trump, beweert in zijn boek dat de voormalige president van de Verenigde Staten op 26 september 2020, drie dagen voor zijn eerste verkiezingsdebat met Joe Biden, al wist dat hij corona had. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. “Trump wist bovendien dat elke kandidaat 72 uur voor de aanvang van het debat een negatieve test moest afleggen, dus gebruikte hij een andere test”, aldus Meadows. “Niets zou hem tegenhouden om aan het debat deel te nemen”, klinkt het.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.