Een foto die door de autoriteiten van het subdistrict Chunxi werd vrijgegeven, toont een camera op een kast in een appartement.
Volledig scherm
Een foto die door de autoriteiten van het subdistrict Chunxi werd vrijgegeven, toont een camera op een kast in een appartement. © Weibo

China installeert camera's aan voordeur (en soms binnenshuis) bij mensen in quarantaine: “Bedreiging van privacy”

In China lijken sommige lokale autoriteiten steeds verder te gaan in het controleren van burgers in coronatijden. Ze installeren camera's aan de voordeuren van mensen die in quarantaine moeten blijven, en soms zelfs binnenshuis. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van verschillende getuigenissen.

16 reacties

 • Kati Pastir

  2 jaar geleden
  Liever schending van mijn privacy dan op mijn buik met zuurstof in het ziekenhuis of 180cm onder de grond, zijn er nog kandidaten die kiezen voor hun privacy.
 • jan geens

  2 jaar geleden
  dat is nu exact wat er aan het gebeuren is ; idereen is bang en slikt alles . opgeven privacy , regeringen met extra veel macht die niet verkozen zijn , etc etc we weten nog hoe achteraf bekeken het gerechtvaardigd was om irak binnen te vallen omdat er massa vernietigingswapens waren niet ? The war on terror nietwaar ? Als mensen bang zijn kun je ze overal in mee laten gaan ; de spijt komt achteraf
 • Danny Bottelier

  2 jaar geleden
  Er zijn blijkbaar mensen die dit goedkeuren. Waarschijnlijk tot er op een dag een camera aan hun deur of in hun woonkamer hangt.
 • Paul Winters

  2 jaar geleden
  Raymond Ddederen, dus er mag bij jou zomaar gefilmd worden bij alles wat je doet, want dat gebeurt daar, ik denk dat je snel op je achterste benen zou staan, want alles wat je doet wordt gebruikt tegen jou
 • Ingrid Asseloos

  2 jaar geleden
  Nu China, straks hier of wat dacht je. Wat een virus allemaal bereiken kan, de botten zijn ver vervangen door technologie. Het virus, de bloedklonters, de UFO’s die in de coulissen hangen... Orwell kan er straks een poepje aan ruiken.