Het Plein van de Hemelse Vrede maandag, niet lang na het incident waarbij vijf mensen omkwamen en tientallen gewond raakten.
Volledig scherm
Het Plein van de Hemelse Vrede maandag, niet lang na het incident waarbij vijf mensen omkwamen en tientallen gewond raakten. © REUTERS

China: "Incident op Tianmenplein was zelfmoordaanslag"

UpdateDe Chinese overheid denkt dat het incident op het Plein van de Hemelse Vrede een zelfmoordaanslag was. Dat heeft een anonieme bron verklaard. Een jeep reed er gisteren in op een groep voetgangers en vloog in brand. Daarbij kwamen vijf mensen om en raakten ongeveer veertig anderen gewond. De politie zou twee verdachten op het oog hebben.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Russen beschuldigen Amerikaanse journaliste ervan “seksobject” te zijn: “Ze moest Poetin afleiden”

  Russen beschuldi­gen Amerikaan­se journalis­te ervan “seksobject” te zijn: “Ze moest Poetin afleiden”

  Een Amerikaanse journaliste heeft de Russische staatsmedia over zich heen gekregen nadat ze president Vladimir Poetin interviewde tijdens de Russian Energy Week in Moskou. Volgens de Russen zou Hadley Gamble van nieuwszender CNBC zich gedragen hebben als een “seksobject” en zou het haar doel geweest zijn om Poetin af te leiden. Zelf zei Poetin tijdens het interview op een zeker moment dat de vrouw “te mooi” was om sommige van zijn antwoorden te begrijpen.