Een Indigenous Defense Fighter (IDF) van de Taiwanese luchtmacht stijgt op tijdens een oefening.
Volledig scherm
Een Indigenous Defense Fighter (IDF) van de Taiwanese luchtmacht stijgt op tijdens een oefening. © EPA

China geeft VS “waarschuwing” en stuurt gevechtsvliegtuigen naar Taiwan

BuitenlandDe recente invasie van Chinese militaire vliegtuigen in de Straat van Taiwan is een “plechtige waarschuwing” aan het adres van de Verenigde Staten en de Taiwanese onafhankelijkheidsstrijders, zo waarschuwt Peking. Het eiland blijft een gevoelige kwestie tussen China en de regering-Biden.

2 reacties

 • wim CLAES

  1 maand geleden
  Om een luchtoorlog te beginnen zullen ze toch eerst wat in wat meer awacs en tankers moeten investeren, of het zal niet lukken.
 • Patrick Moorthamer

  1 maand geleden
  China immens groot en gaan nog een eilandje betwisten:hoe zielig
 1. Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen
  UPDATE

  Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen

  De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft de goedkeuring gegeven voor een operatie om de Saudische journalist Jamal Khashoggi "gevangen te nemen of te doden". Dat blijkt uit een vrijdag uitgebracht Amerikaans inlichtingenrapport. Washington stelt daarnaast ook een ‘Khashoggi-ban’ in tegen 76 individuen uit Saudi-Arabië. De mensenrechtenexpert van de Verenigde Naties wil dat er ook sancties getroffen worden tegen bin Salman. Saudi-Arabië doet het rapport af als onzin en de Amerikaanse regering zegt de relatie nu te willen “herijken”.
 2. Spanning tussen China en VS door Amerikaans vliegdekschip in Zuid-Chinese Zee

  Spanning tussen China en VS door Amerikaans vliegdek­schip in Zuid-Chinese Zee

  De spanningen tussen de Verenigde Staten en China lopen reeds in de eerste dagen van de ambtstermijn van Joe Biden hoog op. Beide landen bestoken elkaar met waarschuwingen in verband met de escalerende situatie omtrent Taiwan. Maandag bekritiseerde Zhao Lijian, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse beslissing om het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt naar de Zuid-Chinese Zee te sturen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"