Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

China gaat drie kinderen per gezin toelaten

China gaat de limiet van twee kinderen per gezin schrappen en drie kinderen toelaten. Dat heeft het persagentschap Xinhua vandaag aangekondigd.

4 reacties

 • Jan Verbinnen

  2 jaar geleden
  Voor het klimaat is dit goed nieuws. als de bevolking op wereld schaal zou halveren, dan is er geen probleem meer en kan iedereen blijven eten wat hij wil. Maar nee, geld en economie zijn weer belangrijker. Moesten ze slim zijn zou heel de wereld maar maximaal 2 kinderen per gezin hebben. Vanaf drie extra belasting ipv kindergeld. In België heb je gezinnen die van het kindergeld leven.
 • Vital Verstraten

  2 jaar geleden
  Die gaan binnen 40 jaar ook plezier hebben met een omgekeerde leeftijdspiramide. Dit zal nog erger zijn dan in Japen waar de bevolking reeds krimpt.
 • Karel Van Biezen

  2 jaar geleden
  Het belangrijkste gevolg is dat er dankzij de invoering van de 1 kind politiek vandaag 400 miljoen minder Chinezen rondlopen. En aangezien de bevolkingsaangroei de bron is van nagenoeg alle problemen op deze aarde, is dat een belangrijk gegeven. Een beperking van het aantal kinderen ( 2 of 3 ) zou men ook beter opleggen in Afrika. In 2005 waren ze met 1.1 miljard, tegen 2050 met 2.2 miljard en tegen 2100 met zo'n 4.4 miljard. Gezien ook GW is dit blauwdruk van een aangekondigde catastrofe.
 • marc massin

  2 jaar geleden
  En toch is China een voorbeeld voor de rest van de wereld.