China dreigt met “gepaste tegenmaatregelen” na neerhalen ‘spionageballon’: beelden tonen hoe hij neerstort boven Atlantische Oceaan

UpdateDe Amerikaanse luchtmacht heeft de vermeende Chinese spionageballon die de afgelopen dagen boven Amerikaans luchtgebied zweefde zaterdagavond uit de lucht geschoten. Dat meldt het ministerie van Defensie. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarop zijn “ernstige afkeuring” uitgesproken en bezwaar aangetekend. Er is nu een operatie gaande om de brokstukken van de ballon te verzamelen en veilig te stellen. Ondertussen heeft ook Colombia melding gemaakt van een object in het luchtruim dat leek op een ballon.

67 reacties

 • Polutnik Ronald

  4 maanden geleden
  Gewoon dadelijk de handelsbetrekkingen stoppen , dan zullen die Chinezen anders gaan praten met hun ballonnetjes . En zo zou het ook moeten gebeuren met Rusland alle handelsbetrekkingen dadelijk verbreken .
 • Tommy Vandemaele

  4 maanden geleden
  Beste ives Ameel Het zijn wel onze bedrijven, Belgische en Europese die liever daar producten produceren. Dus daar zit het probleem bestraf die bedrijven en we moeten niet meer made in China kopen
 • Stefaan Baert

  4 maanden geleden
  De maatregel, nog een ballon oplaten.
 • Hugo COOLSAET

  4 maanden geleden
  Ik heb China toch niet horen vragen om de luchtballon niet neer te halen, ook niet dat de VS inzage zou krijgen in de informatie die deze "weersatelliet" zou verzameld hebben bij zijn vlucht over Canada en de VS.
 • walter huybrechts

  4 maanden geleden
  Als het maar een weerballon is waarom dan al die heisa en dreigementen